2012-10-24 00:07:16• hírek • Kocsis Zoltán

Felgueiras a hős és a bűnbak: kolozsvári iksz az isztambuli sártengerben

Irreális körülmények közepette, végig szakadó esőben, mély, felázott talajon egy órán keresztül emberhátrányban küzdött a Kolozsvári CFR Isztambulban a Galatasaray vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében. Ilyen körülmények közepette az 1-1 remek eredménynek számít, ám Felgueiras hibája nélkül akár nyerhettek is volna az erdélyiek. Mindezt úgy, hogy egyszer sem találták el a török kaput!

Igen, nem tévedés - a 19. percben ugyanis úgy szerzett vezetést a CFR, hogy Camora bal oldali beadása után Kapetanoszról Nounkeu-ra, onnan pedig saját kapujába pattant a labda. Néhány perccel előtte illetve utána Amrabat és Altintop távoli lövéseinél kétszer is nagyot védett a kolozsvári kapus. Utóbbinál már tíz emberrel játszott a CFR, Aguirregaray ugyanis a 25. és a 28. percben is pirosat kapott: előbb lökdösődésért, aztán meg rúgásért - utóbbinál a török játékos is nagyot homorított.

A 35. percben ismét bajba került a román csapat, amikor egy beívelés után Sepsi kezére esett a labda: az olasz bíró büntetőt ítélt, Melo gyenge lövése után azonban Felgueiras védeni tudott.

A második félidőben csak egy csapat volt a pályán, a Galatasaray hatalmas nyomást gyakorolt az emberhátrányban lévő, hősiesen védekező CFR kapujára. A törökök nem voltak azonban túlságosan kreatívak, egyik labdát ívelték a másik után - igaz, mi mást is tehettek volna, hisz a játékszer nem egyszer elakadt a pályán kialakult tócsákban. Ezeket azonban a vasutas védelem rendre kifejelte. Igazán komoly helyzetet sokáig nem is tudtak kialakítani a hazaiak, mígnem a 77. percben Amrabat adott be balról, Felgueiras (akárcsak három héttel ezelőtt a Manchester United ellen) rosszul mozdult ki a kapujából, Yilmaz pedig fejjel kiegyenlített. Mi több, Yilmaz a hosszabbítás pillanataiban a győztes gólt is megszerezhette volna, ám csak az oldalhálót találta el.

Hihetetlenül izgalmasan alakult a H csoport másik meccse, ahol a Manchester United Allan két gólja után már a 20. percben kétgólos hátrányba került a Braga ellen. Hernandez azonban gyorsan szépített, majd a második félidőben, miután Evans első észak-ír játékosként gólt szerzett a BL-ben és kiegyenlített, a mexikói csatár egy újabb fejessel megszerezte a győzelmet a hazaiaknak.

Ami a többi meccset illeti, az E csoportban két meglepetés is történt. A címvédő Chelsea a két félidő elején kapott egy-egy gólnak köszönhetően kikapott Donyeckben a Sahtar ellen, míg a Juventus a hajrában tudott csak pontot menteni Dániában, a Nordsjaelland ellen. Az olasz bajnokságban remeklő, ám a BL-ben még nyeretlen (igaz, nem is kapott ki) Juvénak nagyon össze kell kapnia magát, ha tovább akar jutni.

Miután a BATE Boriszov az első két fordulóban egyaránt hármat rúgott a Lille-nek és a Bayern Münchennek, a Valencia ellen beleszaladt a késbe, ráadásul odahaza: a denevérek Soldado mesterhármasával nyertek Fehéroroszországban. A másik meccsen a Lille folytatja a (bajnokságban is tapasztalható) mélyrepülését és Müller büntetőjével egy gólos vereséget szenvedett odahaza a bajorok ellen.

A G csoportban a Barcelona megszerezte 100. győzelmét a BL-ben, ám ehhez a vártnál jobban meg kellett izzadnia a Celtic ellen. A skótok a görög Szamarasz góljával vezetést szereztek a Camp Nou-ban. Egy pazar akció után Iniesta a szünet előtti pillanatokban kiegyenlített, a katalán győztes találatra azonban a második félidő utolsó pillanataiig, pontosabban a 94. percig kellett várni: ekkor Alba talált közelről a kapuba egy beadást követően. A másik meccsen egy izgalmas, helyzetekben gazdag meccsen a Szpartak Moszkva 2-1-re legyőzte a Benficát az egyre hidegebb orosz fővárosban.

Visszavágók két hét múlva.

H csoport:
Galatasaray - Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Yilmaz (77.) illetve Nounkeu (19., öngól)
Manchester United - Braga 3-2
gólok: Hernandez (25., 75.), Evans (62.) illetve Alan (2., 20.)
A csoport állása: 1. Manchester 9p., 2. CFR 4p., 3. Braga 3p., 4. Galatasaray 1p.

E csoport:
Nordsjaelland - Juventus 1-1
gólok: Beckmann (51.) illetve Vucsinics (81.)
Sahtar Donyeck - Chelsea 2-1
gólok: Teixeira (3.), Fernardinho (52.) illetve Oscar (89.)
a hazaiaknál Razvan Rat végig a pályán volt
A csoport állása: 1.Sahtar 7p., 2. Chelsea 4p., 3. Juventus 3p., 4. Nordsjaelland 1p.

F csoport:
Lille - Bayern München 0-1
gól: Müller (20., 11-es)
BATE Boriszov - Valencia 0-3
gólok: Soldado (45., 11-es, 55., 69.)
A csoport állása: 1. BATE 6p., 2. Bayern 6p., 3. Valencia 6p., 4. Lille 0p

G csoport:
Szpartak Moszkva
- Benfica 2-1
gólok: Carioca (3.), Jardel (43., öngól) illetve Lima (32.)
Barcelona - Celtic Glasgow 2-1
gólok: Iniesta (45.), Messi (90.) illetve Szamarasz (18.)
A csoport állása: 1. Barcelona 9p., 2. Celtic 4p., 3. Szpartak 3p., 4. Benfica 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: