2008-11-19 21:15:36• hírek • Csenteri Judit

Felfüggesztik az autóilletéket

A Kormány, élén Calin Popescu Tariceanu kormányfővel úgy döntött, hogy 2009 december 31-ig nem kell környezetszennyezési illetéket fizetni egyetlen új, Euro 4-es típusú személygépkocsira sem. A rendelet 2008 december 1-én lép életbe.

 

A Kormány a szerdai nap folyamán döntött az autóilletékek felfüggesztéséről - tájékoztat a NewsIn.ro hírportál. E rendelet mellett azonban még különböző, olyan más jogszabályokat is érvénybe akarnak léptetni, amelyek révén bátorítani szeretnék egyrészt úgy az állampolgárokat, mint a vállalatokat abban, hogy időben fizessék ki adójukat, másrészt ez utóbbiakat abban, hogy munkanélküli állampolgárokat alkalmazzon.

A kormányfő nyilatkozata szerint ezekkel a rendeletekkel nem az ipart, hanem sokkal inkább a munkahelyeket szeretnék támogatni és védelmezni. A jövőben különböző adóügyi kedvezményekben is részesíteni szeretnék a vállalatokat. Csökkenteni akarják például a szociális járulékok értékét és különböző bónuszokkal támogatnák azokat a vállalatokat, akik munkanélkülieket alkalmaznak. Továbbá, a tervek szerint jelentős összeget fognak kiutalni a Kis- és Középvállalatok számára.

A Kormány tervei 4 évre terjednek ki és 10 milliárd euró értékűek. A szerdai kormánygyűlés alkalmával arról is bizonyosságot tettek, hogy nem fogják más illetékek értékét növelni ahhoz, hogy jelenlegi terveiket finanszírozni tudják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: