2019-07-05 10:54:47• hírek • Bede Emőke

Felfüggesztették egy szatmári étterem működését az ott tapasztalt szabálytalanságok miatt

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság június 28. és július 4. között 95 helyszíni ellenőrzést tartott, melyek főként a közétkeztetési egységeket célozták meg. Ennek jegyében a hús- és tejfeldolgozó üzemeket, az élelmiszerüzleteket, a piacokat, a pékségeket és cukrászdákat, illetve raktárakat vonták górcső alá. Az akciók során nagy gondot fordítottak a higiéniai előírások, a törvény által előírt dokumentumok, a tárolási körülmények, illetve a csomagolások ellenőrzésére is.

A közel száz ellenőrzés ezen a héten sem maradt eredménytelen. Mint arról a DSVSA legfrissebb közleményében beszámolt, egy szatmárnémeti étteremben tapasztalt szabálytalanságok miatt elrendelték a működés ideiglenes beszüntetését, egy tasnádi cukrászdára pedig 1200 lejes bírságot szabtak ki, mivel annak konyhája nem felelt meg a törvény által pontosított elvárásoknak. Olvasóink kérdéseit megelőzve, már itt hozzáfűzzük, hogy az igazgatóság ez alkalommal sem közölte az érintett egységek nevét.


Mindezek mellett 15,3 kilogrammnyi húst és húskészítményt is lefoglaltak, melyeknek összértéke 536 lej volt. Egy túrterebestelepi, egy szatmári és egy nagykárolyi termelőt azért részesítettek írásbeli figyelmeztetésben, mert a zöldségek és gyümölcsök árusításakor nem tartották be az alapvető higiéniai előírásokat – adta hírül az igazgatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: