2015-12-23 14:51:02• hírek • Szatmár.ro

Épületet vásárol a megyei tanács az ISU-nak

A megyei tanács PNL-frakciója Mircea Govor alelnök becsületbeli lemondását kérte.

Szerdán tartotta évzáró, rendes havi ülését a Szatmár Megyei Tanács. A közeledő karácsony hangulata azonban nem lengte át a termet, s bár  különösebb viták nem előzték meg a szavazásokat, nem mindig volt nagy az egyetértés.

A tanácsosok megszavazták, hogy a Szatmár Megyei Tanács megvásároljon egy épületet, amely most a Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szomszédságában van. A felügyelőség folyamatosan helyhiánnyal küzd, az épület megvásárlásával kicsit sikerül enyhíteni a problémákat. Dan Gheorghe, a felügyelőség vezetője  személyesen köszönte meg a segítséget a tanácsülésen. Mint mondta, egy diszpécserközpont üzemel majd az új helyiségekben.

Két tanácsi határozatot viszont látványosan visszautasított a tanácsosok többsége. Az egyik a megyei tanács tulajdonában levő Palat Jud kft. működésével, a másik a megyei tanácsnál és az alárendelt intézményeknél dolgozók előléptetéseivel voltak kapcsolatosak. A PNL és az RMDSZ tanácsosai mindkét esetben a tervezetek ellen szavaztak - arra hivatkozva, hogy azok nem voltak megfelelően előkészítve. A tanácsülést követően Kovács Máté, az RMDSZ frakcióvezetője és Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke tárgyaltak az ügyekben - elképzelhető, hogy hamarosan újra napirendre kerül a két téma.

A PNL-frakció nevében Panea Alexandru szólalt fel, aki kérte a DNA-vizsgálatok miatt háziőrizetben levő megyei tanácsi alelnök, Mircea Govor becsületbeli lemondását. A tanácsülésen tisztázódott, hogy jogilag őt akkor lehet felfüggeszteni a tisztségből, amenyiben a prefektúra hivatalos értesítést kap és felszólítja a megyei tanácsot ez ügyben. A PSD-s Ioan Viman figyelmeztette a liberálisokat, hogy senki sem nevezhető bűnösnek a bíróság jogerős ítéletéig. A PNL tanácsosai jelezték: nem is akarnak ítélkezni Mircea Govor felett, de miután az lemondott a pártelnöki tisztségről, elvárnák, hogy a megyei tanács alelnöki tisztségét is elhagyja, mert megrendülhet a bizalom az intézményben. Adrian Stef tanácselnök emlékeztette a tanácsosokat: a Govor ügyében zajló vizsgálatok őt nem tanács-alelnöki tisztségében érintik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: