2014-03-23 13:27:30• hírek • Kocsis Zoltán

Felfüggesztett jogosítvánnyal, részegen balesetezett

Képünk illusztáció
Képünk illusztáció

Három súlyos törvénysértést követtek el a pénteki és a szombati nap folyamán Szatmár megye közútjain, minek következtében két személyt őrizetbe vettek, másik kettő ellen pedig eljárást indítottak.

Péntek délután a rendőrség Avaslekence településen állította meg azt a Ford típusú személygépkocsit, amelyet az alig 17 éves A.V. monogrammal rendelkező kányaházai kamasz vezetett. A vizsgálat során kiderült, hogy noha a gépkocsi egy bizonyos dési illetőségű P. Alin tulajdonát képezi, a járművet a szintén kányaházai 20 éves M. Vasile bízta rá A.V.-re. Mindezt olyan körülmények közepette, hogy nagyon jól tudta: a fiú semmiféle vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A rendőrség mindkettejük ellen büntetőjogi eljárást indított: A.V. ellen jogosítvány nélküli vezetés miatt, M. Vasile ellen pedig azért, mert vezetői engedéllyel nem rendelkező személyre bízta a gépjárművet.

Szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal a 30 éves szatmárnémeti V. Miklós, ám teljesen más okból kifolyólag. A férfi péntek este 21.45 körül ütközött Volkswagen típusú személygépkocsijával egy parkoló autónak a Magyar (Rodnei) utcán. A helyszínelő rendőrök megállapították, a férfi erősen ittas volt, a szonda 0,84 mg/l alkoholszintet regisztrált kifújt levegőben. Ráadásul a férfinak nem volt jogosítványa, hisz korábban felfüggesztették azt közúton elkövetett bűncselekmény miatt.

A férfit 24 órára őrizetbe vették és büntetőjogi eljárás indult ellene ittas vezetés és jogosítvány nélküli vezetés vádjával.

Szintén rengeteg mennyiségű alkoholt találtak szombat hajnalban a színérváraljai M. Ioannál, ám neki nem a vérében, hanem az autójában. A 43 éves férfit Kakszentmártonban állította meg a rendőrség, személygépkocsijában pedig kétezer liter alkoholos italt találtak.

A férfit 24 órára őrizetbe vették, a törvényszék pedig hétfőn dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: