2013-06-26 09:54:17• hírek • MTI

Felfüggesztett eltiltással megúszta a Steaua

Egy évre eltiltotta a nemzetközi kupaszereplésektől a Bukaresti Steaua csapatát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzestáska-ügyként elhíresült korrupciós botrány miatt, de a büntetést ötéves próbaidőre felfüggesztette, így a román csapat részt vehet a BL selejtezőin - közölték kedden a klub vezetői.

Az UEFA fegyelmi bizottsága azt követően indított vizsgálatot a Steaua ügyében, hogy Romániában június elején jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték vesztegetésért Gigi Becalit, a csapat szponzorát és egy év felfüggesztett börtönre bűnpártolásért Victor Piturcát, a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtező csoportban szereplő román válogatott szövetségi kapitányát.

Becali 2008-ban 1,7 millió eurót ajánlott fel az Universitatea Cluj csapatának, hogy "raboljon pontot" a CFR Clujtól, mert akkor a Steaua nyert volna bajnoki címet, és felkerülhetett volna a Bajnokok Ligájának főtáblájára. Végül a CFR Cluj nyert, de az ügyészek elfogták Becali megbízottját, és lefoglalták a pénzestáskát, amelyben a játékosok "jutalmazására" szánt készpénz volt.

A Steaua vezetői azzal védekeztek, hogy öt évvel ezelőtt az ellenfél jutalmazása nem számított bundázásnak.

A román együttes az idén szerezte meg a 24. bajnoki címet, és a második selejtezőkörben csatlakozhat a BL-sorozathoz. A hétfői sorsoláson a Steaua az FK Vardar Skopjével került össze. Az első meccset Macedóniában (július 16-17.), a másodikat Romániában (július 23-24.) játsszák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: