2019-03-30 11:46:28• hírek • Bede Emőke

Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a Szatmárnémetiben lekapcsolt drogterjesztő

Az utóbbi időben megszaporodtak azok az esetek, melyek során a rendőrség különleges egységei rajtaütésszerű elfogás által kerítenek kézre drogkereskedőket. Az egyik így elkapott jómadarat nemrégiben bíróság elé állították, ám nagyon úgy tűnik, kalitkába egyelőre nem kerül.

A máramarosi férfit a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai Szatmárnémetiben kapcsolták le. A drogkereskedőt már több hete figyelték, sőt, az álruhás nyomozók háromszor próbavásárlást is kezdeményeztek. Január 7-én, a délutáni órákban sor került a negyedik "vásárlásra" is, melynek alkalmával végre kattant a bilincs a 31 éves férfi csuklóján. Az Adevarul.ro információ szerint a férfinél az elfogása pillanatában 36 tablettányi ecstasy volt, de korábban a fedett nyomozók 63 darabot már "megvásároltak" tőle az ellene zajló vizsgálat részeként. A rajtaütésszerű elfogás után a férfit az igazgatóság szatmári székhelyére vitték, ahol kihallgatták, 24 órára őrizetbe vették, majd a férfi ellen kezdeményezték a 30 napos előzetes letartóztatást is.
 

Nos, úgy tűnik, hogy a fickó egy darabig búcsút inthet a rácsoknak, ugyanis a szatmári törvényszék nemrégiben ítéletet mondott az ügyben. A. Ovidiu Martiant 2 év 2 hónap és 10 nap szabadságvesztésre ítélték, melyet 3 évre felfüggesztettek, tettestársa 1 év 2 hónapos büntetését pedig 2 évre függesztették fel. Ha ezen időszak alatt a fickók nem kerülnek ismét összetűzésbe a törvénnyel, akkor a bíróság a rájuk kiszabott ítéletet kitöltöttnek tekinti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: