2012-08-13 14:50:59• hírek • Szatmár.ro

Ízek és illatok kavalkádja a gasztroPMN-en

Azok, akik már jártak a Partiumi Magyar Napok rendezvényein, tudják, hogy nem csak a kultúrának, a népi játékoknak, a koncerteknek és különféle kiállításoknak, hanem a gasztronómiának is nagy szerepe van.

Tavaly már nagy sikere volt a „Szatmári ízek-szatmári konyha" gasztrotúrának, amely hagyományos ételek készítését mutatta be. Bélesek, strudlik, fánkok és megannyi ínycsiklandó falat kellette magát aSárközújlaki Református Nőszövetség, a Bogdándi Hagyományörzők, valamint a Mezőpetri és Kálmándi Nőszövetség tagjai által feldíszített standokon. Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén sem hagy minket Szatmár legjobb ízei nélkül. Augusztus 25-től kereshetjük a sürgő-forgó asszonyokat.

S ha már a gyomrunk szeretete, akkor mindenképpen érdemes a halászléfőző mesterek mesterkedéseinek eredményét megkóstolunk. Az állandó PMN résztvevők már tudják, hogy az árnyas fák által körülkerített szigeten kell keresni, a többiek pedig menjenek egyszerűen az orruk után. Nem fognak csalódni. Lényegtelen, hogy tésztával vagy a nélkül készül a paprikában gazdag ízletes lé, a gyomrunk hálás lesz minden falatért.

Természetesen ezzel nem érnek véget a gasztronómiai kalandozások, hiszen a kisszínpad környékén megint megsütik, s utána közösen el is fogyasztjuk a leghosszabb bio kalácsot. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezi a programot, ők állítják csatasorba a kalácsot sütni szerető és tudó asszonyi (és ki tudja, talán emberi) kezeket.

S ha mindez nem lenne elegendő, akkor ott a gasztronómiai kert, ahol a legjobb borok és a páratlanul finom pálinkák butykosai kelletik majd magukat. Míg előbbit az étel fogyasztása közbeni kortyolgatása, addig utóbbit az étvágygerjesztésre javasoljuk.

A XI. Partiumi Magyar Napok főszervezője az Identitas Alapitvány és az RMDSZ. Kiemelt támogatók a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmár Megyei Tanács. Aranyfokozatú támogató: Autonet, Tarr Beton, No Pardon Pub. Ezüstfokozatú támogatók: Metamob, Rosendahl, Secondtex, Farma Center, Communitas Alapítvány, Solarex Tours, Panatek, Transpink, 2 & 2 Club, SVD Bau, GerBog.

Gasztronómiai különlegességek várják most is a PMN közönségét

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: