2010-08-23 17:16:09• hírek • Szatmár.ro

Félezren a sürgősségin

Ötszáz szatmári szorult az elmúlt hétvégén a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályának segítségére.

Augusztus 20-23. között ötszáz személyt kezeltek a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán, közülük 141 gyereket - tájékoztatta portálunkat Constantin Demian, az egészségügyi intézmény sajtószóvivője.

Az esetek túlnyomó részében különböző csípések és azok allergiás reakciói miatt szorultak orvosi ellátásra a kórházat felkeresők - ez azonban nem meglepő a nyári időszakban. Kullancscsípéssel három személy, hét pedig rovarcsípés miatti allergiás reakciókkal kereste fel az egészségügyi intézményt, hat szatmári pedig kutyaharapással került kórházba.

Hatan a mértéktelen italfogyasztás miatt szorultak sürgősségi ellátásra - miután azonban az ittas személyek megkapták a megfelelő orvosi ellátást, és kipihenték az alkohol fáradalmait, a saját lábukon távozhattak a kórházból.

A hétvégén három öngyilkossági kísérlet is történt: két férfi és egy nő próbált meg véget vetni az életének gyógyszertúladagolással és öncsonkítással. A gyors beavatkozásnak köszönhetően egyikük sincsen már életveszélyben, az egyik férfit azonban további megfigyelésre és kezelésre beutalták a pszichiátriai osztályra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: