2014-06-16 16:14:38• hírek • Kocsis Zoltán

Félezer négyzetméter nád égett le szombaton

Amint arról a Szatmár.ro még szombat éjszaka beszámolt, szombat este a Pescarus tó medrében lángra lobbant a nádrengeteg. A város szinte valamennyi pontjáról látható füstoszlop emelkedett az egykori tó fölé, a tűzoltók viszont közel fél órai munkával meg tudták akadályozni, hogy a tűz tovább terjedjen.

Érdeklődésünkre a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének illetékesei elmondták, közel ötszáz négyzetméteren égett le a növényzet. A száraz vegetációban pillanatok alatt terjedt a tűz, méteres lángcsóvákat táplálva, a tűzoltók viszont minden nehézség nélkül meg tudták fékezni a lángokat.

Azt viszont, hogy mi okozta a tűzesetet, már nem tudták ilyen határozottan megállapítani. „Hasonló tűzeset gyakran előfordul a Pescarus medrében. Általában valaki tüzet gyújt, ám nem elég körültekintő és a lángok pedig gyorsan szétterjednek", magyarázta a Szatmár.ro-nak a tűzoltóság illetékese.

Időközben szerkesztőségünkbe egy olvasói videó és néhány fényképfelvétel is eljutott az első pillanatra ijesztőnek tűnő, ám szerencsére csak látványos tűzesetről. Saját fényképeinkkel együtt tekintsék meg a képgalériánkat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: