2010-02-08 15:47:25• hírek • Czinzel László

Felemás vívóhétvége

A fiatalok jól szerepeltek, az idősebbek viszont nem villogtak a páston.

A hétvégén a Szatmárnémeti Sportklub vívói három rangos versenyen voltak érdekeltek: az idősebbek sem Franciaországban, sem Ausztriában nem villogtak, a legkisebbek viszont remekeltek Bukarestben.

A Lyonban megrendezett tőr Világkupán se Simona Deac, se Diana Cuteanu nem jutott be a legjobb 32 versenyzőt felsorakoztató főtáblára. Az ausztriai Mödleingben megrendezett junio Világkupán Amalia Tataran is elmaradt korábbi eredményeitől. A csoportból ugyan három győzelemmel és két vereséggel tovább tudott lépni, azt követően viszont egy magyar lány útját állta.

„Szerencsénk volt, hiszen könnyű ágon juthatott volna tovább, de elkövetett néhány olyan alapvető taktikai hibát - például sokszor túl későn húzta vissza a kezét - amilyeneket nem szoktunk meg tőle. Sokkal nehezebb ágakról jóval könnyebben harcolta ki nemegyszer a továbbjutást  - összegzett Csiszár Ferenc edző.

Remekül szerepeltek viszont a legfiatalabbak a bukaresti Tél Kupán. A 9-10 évesek között Ely Alexandru nem talált legyőzőre, így elhódította a serleget, míg a 12-13 éves korosztályban Aldea Iulian a 3., Bodo Benjamin pedig az 5. lett.

„Érdemes volt elmenni a versenyre, elégedett vagyok: mindhárman magabiztosan vívtak, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Az időjárás keresztbe tett egy kicsit, hiszen térdig érő hó borította a fővárost", értékelt Izsáki Arnold mester.

Ami a közeljövő programját illeti, a hét végén Amalia Tataran, Stepper Evelin, Veres Gréta, Dragomir Oana, Oros Bianca és Aniculesei Cristian Pozsnyban lép pástra, míg Izsáki fiataljai Budapestre készülnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: