2015-04-16 12:06:07• hírek • Kocsis Zoltán

Felelőtlenség miatt száz hektáron égett a növényzet

Szerdán összesen három tűzeset miatt riasztották a tűzoltókat Szatmár megye különböző pontjain. A legforróbb helyzet Avasújfaluban alakult ki, ahol közel száz hektár növényzet égett le - egy gondatlanság miatt.

A szerda reggeli riasztást követően az avasfelsőfalui tűzoltóság egységei siettek a helyi tűzoltóalakulat segítségére, az oltásban pedig részt vett huszonöt civil, az érintett területek tulajdonosai is.

A hatalmas területen tomboló lángokat a tűzoltóknak több órányi megfeszített munka után sikerült csak megfékezniük. Az első vizsgálatok szerint egy felelőtlen tett okozhatta a tűzvészt: a szakemberek szerint felügyelet nélkül hagyott nyílt láng terjedhetett el.

Szerdán este aztán egy órán belül két lakóháztűzhöz riasztották a nagykárolyi egységeket: Tasnádon és Psikolton is a tetőszerkezet kapott lángra. Bár mindkét esetben fennállt a veszély, hogy a tűz továbbterjed, a súlyosabb helyzet Piskolton volt, ahol mintegy 20 négyzetméternyi területen égett el a ház nádfedele.

A szakemberek szerint mindkét esetben a kémény okozta a balesetet: Tasnádon nem volt kellően kipucolva, Piskolton pedig nem volt elszigetelve a nádtól.

Személyi sérülés szerencsére sehol nem történt, az anyagi kár viszont jelentős.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: