2008-01-16 11:44:12• hírek • Szatmar.ro

Felelősségre vonják Dan Voiculescu-t

dan_voiculescuA Konzervatív Párt elnöke diszkriminatív kijelentéseiért kell vállalja a felelősséget.
Az Országos Diszkriminációellenes Tanács igazgatótanácsa jövő héten hoz döntést a Magyar Polgári Szövetségnek Dan Voiculescu kijelentései miatt tett feljelentési ügyében, jelentette be Asztalos Ferenc Csaba, a tanács elnöke kedden.
 
Az ODET kedden hallgatta ki Dan Voiculescut, aki a kihallgatás végén kijelentette, elmagyarázta a tanács tagjainak álláspontját a törvényjavaslat kezdeményezésére vonatkozóan, amelyben azt kérte, hogy Romániában is minden állampolgár ismerje a hivatalos nyelvet, ellenkezőleg megfosztják állampolgárságától.
 
A Konzervatív Párt elnöke elmagyarázta, hogy az MPSZ azért volt elégedetlen, mert az idős embereknek már nem lenne módjuk megtanulni románul. Voiculescu megígérte, hogy módosító javaslatot tesz, amely előírná, hogy a nyugdíjasokra ez nem vonatkozik. Kijelentette ugyanakkor, hogy semmi szín alatt nem mond le a törvénytervezetről, amit februárban vitatnak meg a szenátusban.
 
"Meggyőződésem, hogy minden parlamenti képviselő, kivéve talán az RMDSZ-eseket, meg fogja szavazni a törvénytervezetet" - mondta Voiculescu.
 
Asztalos a találkozó végén kijelentette, kedden csak a kihallgatások voltak, az igazgatótanács valószínűleg jövő héten hoz döntést. Hozzátette, ha Voiculescut bűnösnek találják, szankciót rónak ki rá, amely lehet figyelmeztetés, vagy lehet egy 600-tól 8000 lejig terjedő bírság.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: