2008-10-20 15:37:11• hírek • Szatmár.ro

Keresik a felelősöket

A megyei könyvtár ügye volt az egyik fő témája a hétfői rendkívüli megyei tanácsülésnek. Ezúttal nem a könyvtár jövőbeni épületének kérdése, hanem a jelenlegi helyzet miatti felelősök megnevezése foglalkoztatta leginkább a tanácsosokat.

Ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, a bíróság döntése alapján, a Megyei Tanácsnak összesen 1,4 millió lej bérleti díjat kell kifizetnie a Federalcoopnak a megyei könyvtár épületének használatáért. A kifizetést azonban a tanácsnak is jóvá kellett hagynia. Ezen napirendi pont kapcsán sok tanácsos elmondta véleményét a kialakult, - a tanács számára rendkívül kellemetlen - állapottal kapcsolatban.

A jelenlegi helyzet miatt egyes tanácsosok a könyvtár vezetőségét hibáztatták, azonban olyasmi is elhangzott, hogy kizárólag a megyei tanácsnál alkalmazott jogászok hibája, hogy a bérleti díjat illetően a Federalcoop javára döntött a bíróság.

 

Muzsnay Árpád tanácsos a kifizetésről szóló határozattervezet kiegészítését javasolta, mégpedig olyan formán, hogy csak azzal a feltétellel utalják át a pénzt a Federalcoopnak, hogy ismét megnyitják a könyvtár jelenleg is lakat alatt lévő részlegeit.

Csehi Árpád tanácselnök elmondta, az újabb egyezkedések a Federalcooppal csak tovább késleltetnék a dolgok tisztázását, illetve a könyvtár zárolt bankszámláinak felszabadítását. Macec Valentin, a tanács alelnöke hozzátette, ha a Federalcoop vezetősége eddig nem mutatott semmi hajlandóságot a kompromisszumra, akkor mi a garancia arra, hogy ezután egyezkedni fognak? Csehi elmondta, jó esély van rá, hogy azt a telket, amin a könyvtár épülete található, a Megyei Tanácsnak ítélje oda a bíróság, azonban ez már egy következő per tárgya lesz.

Végül a tanácsosok, egy tartózkodással, módosítás nélkül szavazták meg a kifizetésről szóló napirendi pontot. Csehi Árpádnak a Federalcoop vezetőségével kötött előzetes megállapodása nyomán, egyelőre az 1,4 millió lejnek csak egy részét fizeti ki idén a tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: