2009-02-03 13:46:18• hírek • Parajdi Andrea

Felelőséggel a nehéz sorsúakért

A 2008-as évben számtalan uniós projektet sikerrel zárt a Szatmárnémeti Caritas Szervezet, amelyek a szociálisan nehéz helyzetben lévők integrálása és támogatása érdekében zajlottak.

A.Caritas a megye legnagyobb szervezete, amely a nehéz sorsúakért vállal felelősséget, s munkája révén minden csoportot próbál megcélozni. A felelősségvállalás szellemében tavaly több uniós finanszírozású projektet is elindítottak - a 2008-as év sikereit kedden sajtótájékoztatón értékelte a Szatmárnémeti Caritas vezetősége.

A Készülj, hogy legyen jövőd című pályázat keretében 54 roma fiatalnak nyújtottak segítséget a pályaválasztás terén, ezen kívül két olyan projektet is elindítottak, amelyek a fogyatékkal élők integrálását segítették. Több tájékoztató jellegű programot is szerveztek fiatal középiskolások számára, akiket idén először egy képeslap-árusító akcióba is bevontak, melynek keretében több mint 5000 lej gyűlt össze, s amelyet a Caritas Szervezet Nappali Foglalkoztató központjaiba járó gyerekek javára fordítottak.

Az idősek támogatása érdekében egy olyan programot is elindítottak, amely a házi beteggondozói szolgáltatások kiszélesítésével az életminőség javítását segítették. -Nem lehet csak úgy összefoglalni a Caritas egész éves tevékenységét, hiszen minden alkalommal amikor rászorulók segítéséről van szó, mi jelen vagyunk és támogatjuk őket - mondta Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas vezetője, aki azt is hozzátette: az idei évben is kiemelten kezelik majd a nehéz helyzetben lévők problémáit.

Sikeres évet zárt a Szatmárnémeti Caritas Szervezete.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: