2017-03-15 14:16:34• hírek • Szatmar.ro

Felelevenített múlt a Balcescu-Petőfiben

A Balcescu-Petőfi Általános Iskola tanárai és diákjai újból felemelő pillanatokat éltek át, amikor a nagyobb részt V. osztályosokból álló csapat felelevenítette az 1848-as forradalom kitörésének fontosabb eseményeit.

A diákok összeállítást adtak elő, amelyben Juhász Gyula, Petőfi Sándor és Utassy József költeményeiből csendültek fel részletek, de szólt a Kossuth nóta és Kossuth verbunkja is, amelyre táncra is perdültek.

Liszkai Krisztián VIII. osztályos tanuló megelevenítette mindenki számára Petőfi Sándort is, akinek naplójából idézett részleteket. A gyerekek lelkesedéssel vettek részt a felkészülésben és odaadással, kellő tisztelettel játszották el szerepüket, amelyet Man Gabriella történelem-tanárnő segítségével készítettek elő. A kórus dalai tették még felemelőbbé a meghitt pillanatot, amely a Himnusz közös eléneklésével kezdődőtt, Inovan Bertók Renáta zenetanárnő vezetésével.

„A történelmi események rendszeres felelevenítése, megjelenítése a gyerekek által segít nem feledni a múltat és segít hinni a jövőben. Reménységgel tekinteni előre, hogy jöhet bármi, mindig lesznek ifjak és bátrak, akik harcolni fognak a megmaradásért és példás életüket sok generáció fogja méltán emlegetni”, fogalmazott Man Gabriella.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: