2018-02-05 08:41:03• hírek • Bede Emőke

Felélesztenék a szatmári labdarúgást az Olimpia szurkolói

Hosszas folyamat végére került pont múlt héten, amikor az Olimpia futballklub kiszállt a másodosztályú labdarúgó-bajnokságból. A szurkolók most úgy döntöttek, nem hagyják elveszni a csapatot.

Az utóbbi hónapokban többször is be kellett arról számolnunk, hogy az Oli tartozásai lassan olyan méreteket öltöttek, hogy teljesen ellehetetlenítették a klub létezését. A csapat nem jutott el az esedékes meccsekre, a fizetések hiánya miatt több focista is kiszállt, a folyamatos büntetőpontok miatt pedig a tabella legaljára kerültek -19 ponttal. Az 500 ezer eurós hátralékkal rendelkező Olimpia klubelnöke, Merkli István ekkor úgy döntött, ideje feladni a bajnokságot. A Román Labdarúgó Szövetséghez eljuttatott dokumentumban Merkli azzal indokolja a visszalépést, hogy minden támogató elfordult a csapattól.
 

Most azonban úgy tűnik, az Oli szurkolói szeretnék feltámasztani a helyi labdarúgást. Mint arról a közösségi oldalukon beszámolnak, az első évben gond nélkül meg lehetne oldani, hogy az új csapat az ötödosztályban szerepeljen. Idő közben pedig szeretnének majd új támogatókat és szponzorokat találni a klub számára. Erre már csak azért is nagy szükség lenne, mivel a csapat később szeretne feljebb lépni a harmadosztályba, azonban itt a költségek már jelentősen megemelkednének.
 

Mint írják a bejegyzésben, a Helyi és a Megyei Tanács segítségét is szeretnék majd kérni, a két hivatal számára pedig átlátható, komoly könyvelést és folyamatos elszámolásokat ígérnek.
 

„Elméletben ez mind nagyon jól hangzik, azonban erőfeszítésekre van szükség, hogy mindezt elérjük. Figyelmesen kell elköltenünk az utolsó banit is, hogy ne hozzunk mégegyszer szégyent az Olimpia nevére. […] Várjuk mindazon szatmáriak jelentkezését, akiket érdekel, mit tehetnek az Olimpiáért'" - írják a szurkolókat tömörítő közösségi oldal bejegyzésében. Hogy mindezen tervekből mennyi valósul meg, az egyelőre csak a szurkolók eltökéltségén és a támogatók bőkezűségén múlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: