2018-05-17 07:37:14• hírek • Bede Emőke

Felélesztenék a szatmári gyerekek labdarúgás iránti szenvedélyét

Nagyszabású tervekről tájékoztatta a sajtó képviselőit Calin Durla főtanfelügyelő: a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesülettel együttműködve futballbajnokságot szerveznének a megye általános iskolásai számára.

„A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség egy olyan intézmény, mely támogatja a sportot, hiszen ez is fontos része gyermekeink egészségének. Épp ezért léptünk partnerségre a labdarúgó egyesülettel, hogy újra felélesszük a futball és ezáltal a mozgás iránti szeretetet az iskolásokban” –mondta el Durla, majd bemutatta a projekthez csatlakozó két díszvendéget is, akik példaképként állhatnak majd a gyerekek előtt.
 

Az egyik nem más, mint a nemzetközi szinten is elismert játékvezető, Cristi Balaj, aki egész fiatal korában ismerkedett meg a labdajátékkal, majd sokáig az FC Nagybánya játékosa volt. A játékvezetői vizsgát 1994-ben tette le, 2003-tól pedig a FIFA is nyilván tartja a bírói keretében. 2008-ban elnyerte az Év Játékvezetője címet. A másik játékos, akit sikerült az ügy mellé állítani, az Florin Prunea, akit a játék szerelmeseinek nem kell bemutatni. A megannyi neves román csapatban védő kapus nem egy Európa- és világbajnokságon vett már részt eredményesen. Úgy Cristi Balaj, mint Preuna örömét fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatban, és abbéli reményüket fejezték ki, hogy sok gyerekcsapatot sikerül majd megnyerni.
 

A projekt részleteiről Mihai Sabou szaktanfelügyelő számolt be. Június 4. és 14. között egy próba-bajnokságot tartanak, hogy felmérjék, hány gyerekcsapatot érdekel komolyabban a dolog, és miként lehet a leghatékonyabban lebonyolítani az eseményt. Ennek során a megyét négy nagyobb zónára osztanák: Nagykároly és Tasnád környéke, Avasfelsőfalu–Turc–Nagytarna–Sárköz környéke, illetve a Szamos jobb és bal partja. Az általános iskolák csapatai ezeknek megfelelően csaptának össze, hogy kevesebbet kelljen utazniuk a focistáknak. A valódi bajnokságra azonban még várni kell, ugyanis az csak szeptember 15. és október 10. között fog lezajlani. A megmérettetés végén természetesen nyertest is hirdetnek, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár a szomszédos Máramaros megyei gyerekcsapatokkal is összemérhetik tudásukat a Szatmár megyeiek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: