2019-06-12 08:35:55• hírek • Közlemény

Felekezetközi gyermeknapi rendezvény Batizon

A Batizi Református Egyházközség és a Római Katolikus Plébánia közös gyermeknapi rendezvényére került sor június 9-én.

A két egyházközség már évek óta közösen tartja nemcsak az édesanyák napját, hanem a gyermeknapot is. Az idén vasárnap délután a református templomban és annak udvarán került megszervezésre az ünnepség.

 

Az áhítatot dr. Schupler Tibor plébános tartotta a következő igeversek alapján: “Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy érintse meg őket; de a tanítványok elkergették azokat, akik hozták őket. Ezt látva Jézus haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyerekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom nektek: aki nem fogadja Isten országát úgy, mint a kisgyermek, nem megy be oda. Azután karjaiba vette őket, rájuk tette a kezét, és megáldotta őket.” (Mk 10,13-15, Mt 19,13-15 és Lk 18,15-17)

 

Ezután Király Lajos köszöntötte a megjelenteket, átadva a szót dr. Frigy Szabolcs egyetemi tanárnak. Az előadó a virtuális és a szülőket is próbára tevő digitális  világról, és annak veszélyeiről tartott érdekfeszítő és elgondolkodtató előadást. Ezután a gyermekek számára az udvaron folytatódtak a programok Soós Róbert és Piszárik Imelda vezetésével, míg a szülők egy interaktív beszélgetésre maradtak vissza a templomban az előadóval. A közel háromórás együttlét szeretetvendégséggel és egy nagyon finom torta elfogyasztásával ért véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: