2013-07-14 12:12:21• hírek • Szatmar.ro

Felejthetetlen kiránduláson a pálfalvai gyerekek

Kiss József lelkipásztor vezetésével a Szatmárpálfalvai Református Egyházközség vallásórás gyermekei kétnapos kiránduláson vettek részt. A kirándulás célja az volt, hogy Kolozsvár nevezetességeit, illetve Torda sóbányanyáját meglátogassák.

Péntek hajnalban  indultak. A vallásórás gyerekek izgatottan álltak a parókia előtt, várva a kirándulás megkezdését, ami a Szatmárpálfalva tábla elhagyásával meg is történt. Ákos település temploma volt az első állomáshely, ahol a régmúlt idők világába vezettek vissza a románkori templom impozáns falai.

Aztán a hepehupás szilágyságon át Zilah megállóval haladtak Kolozsvár felé. A város kellemes időjárással fogadta a gyerekeket, majd a református teológia bentlakása biztosította a szálláshelyet. A városnézés kissé fárasztó volt, de kárpótolt a Szent Mihály templom, a Mátyás szobor, az igazságos király szülőháza, valamint a házsongárdi temető szépséges és varázslatos világa.

A második nap Tordára, illetve a mellette található sóbányába vezetett a kirándulók útja. A közel négyórás program igazán tartalmas volt. A bányában lehet óriáskerekezni, biliárdozni, minigolfozni, csónakázni, liftezni, de leginkább ámuldozni a csodálatos látnivalón... A gyerekek kipróbálták az óriáskereket, biliárdoztak és csónakáztak is. Utána ebédeltek Torda központjában, és indultak megnézni a tordai hasadékot, ami elképesztően gyönyörű. Isten segítségével egészségesen hazaérkeztek.

Vajas Gréta vallásórás gyermek beszámolója   szerint a kirándulás felejthetetlen marad, és alig várják, hogy legközelebb is útra indulhassanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: