2016-08-29 08:26:55• hírek • Szatmár.ro, Partiuminapok.ro

Felejthetetlen élményekkel zárult a 15. Partiumi Magyar Napok

Véget ért a 15. Partiumi Magyar Napok, amelyik utolsó napján is tombolt a jókedv, rotyogtak a bográcsok, életre keltek a faragott játékok és több ezer ember szívét dobogtatták meg a várva várt fellépők. A Dolly Roll, az Intimtorna Illegál és a Magna Cum Laude felejthetetlen perceket szerzett a szatmári publikumnak.

A Partiumi Magyar Napok tízedik napja is aromás illatokkal, a bogrács körüli sürgés forgással indult. Kis kukták, szakácsok és kibicek főzték a halászlét a Kossuth-kertben, míg a legkisebbek a soron következő bábelőadásra vagy a falovacska nyerítésére vártak. A szabadtéri népi játékok, a hétpróbás vetélkedők és a commedia dell'arte-s figurák minden kis apróságot levettek a lábáról. De a felnőtteknek is jutott a társasból és a hétpróbából a késő délutáni órákban, ők a sörivó versenyen bizonyíthattak pohárfogó kreativitásból és gyorsnyelés technikából, valamint állóképességből. Mire meglett a verseny győztese addig a Kossuth-kerti színpad előtti tér is megtelt a mátészalkai Talán Teátrum kiskoncertjére.

A közönség nagy tapssal fogadta Dolly Roll koncertjét, aki a tőle megszokott vagánysággal, óriási energiával és bájjal ismét elbűvölte és rock and rollra hívta a szatmári közönséget, akiket nem kellett túl sokat bíztatni...

A hipnotizőr királyok, az Intim Torna Illegál buliján elszabadult a táncoló lábak sokasága és mindenki hangosan skandálta, hogy Vágjál lyukat a kádba! A koncert végéig pedig az idősebbek is megértették az olykor abszurdnak ható, de mély igazságtartalommal bíró dalszövegeiket, amelyeknek a nyitja lényegesen egyszerű, mindössze a ritmust kellett felvenni és így a zene átfolyhatott mindenkin.

A 15. Partiumi Magyar Napokat a Magna Cum Laude koncertje koronázta meg az Újfőtéren, ahol több mint hétezren kínálgatták, kóstolgatták és énekelték meg annak módja és rendje szerint a pálinkát, majd emlékeztek meg szeretett főnökükről.  A Magna Cum Laude pedig ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül ők a jelenkori magyar rockzene koronázatlan királyai. A gyulai srácok pedig mindezek mellett lokálpatriotizmusból is tízesre vizsgáztak, hiszen az élő koncert kellős közepén köszöntötték olimpiai aranyérrmes párbajtőrvívónkat, Simona Popot. A közönség pedig hálás volt... ezért is és azért a mérhetetlen szeretetért, amivel a Magna viszonyul a szatmáriakhoz.

A Pálinka dallal és a Magna cum Laude koncerttel pedig véget ért az idei, 15. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat. 10 nap, több mint 150 rendezvény, 15 helyszín, közel 70,000 látogató...

"Úgy gondoljuk ezek a számok mindennél többet mondanak. Köszönjük Szatmárnémeti. Jövőre újult erővel, rengeteg újdonsággal és természetesen a megszokott programokkal is vár ismét mindenkit a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat" - írják a szervezők.

Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: