2012-02-03 11:30:55• hírek • Szatmár.ro

Felejthetetlen élmények az Arlechino Játszóházban

Szombaton, február 4-én 11 órai kezdettel az Arlechino Játszóházban farsangi előkészületek lesznek: a gyerekek megismerkedhetnek a farsangi fánk készítésével illetve maszkokat is készíthetnek majd.

Az Arlechino Játszóház 2011 júniusában indult egy családi házban a Grigore Ureche utca 22 szám alatt, ahol egész nyáron napközis Játék és Kaland-táborába invitálta naponta a 4 és 12 év közötti játszani vágyó óvodás és kisiskolás gyerekeket.

A Játszóház június végétől augusztus végéig a nyári iskolai és óvodai szünetben volt látogatható, hétfőtől-péntekig 8.00-16.00 óra között, mely keretében gondos és szakértő felügyelet mellett kínálta izgalmakkal és élményekkel teli programokat. Minden napnak megvolt a maga tartalmas és felejthetetlen élménye mely kellemes időtöltést, mindennapos mozgást és felhőtlen szórakozást nyújtott a gyermekeknek.

A játszóház működtetői tervbe vették idén is egy nyári Játék és Kaland-tábort szervezését, melyben többek között a következő programokat kínálják: tánctanulás, kézműves technikák megismerése (bőrdíszműves, kerámia, nemez, gyöngyfűzés, üvegfestés, rajz, festés, kosárfonás, bábozás, bábkészítés),  mindennapos mozgás (váltóversenyek, ügyességi vetélkedők, akadálypályák), valamint utazás a hangszerek világába, éneklés, zenélés.

A játszóházban a tematikus programokban szakemberek is közreműködnek: Hadházi Éva (zenetanár), Baráth Csaba (festőművész), Vágner Laura (agyagozó), Méhes Katalin (színművész), Boca Ildikó (kosárfonó), Lévai József  (bőrdíszműves), Bandura Emese (bábszínész), Szemerei Zsolt (modellező).

Az Arlechino Játszóház elsősorban az óvodások és elemi iskolásoknak szervez foglalkozásokat. Ez abban más a hagyományos játszóházaknál, hogy figyelemmel kísérik a gyermekek fejlődését, és a játékkal, mint eszközzel, próbálják nevelni, és fejleszteni nem csak a kézügyességüket hanem számos belső tulajdonságukat is.

Születésnapi zsúrok - Rendezvények

A Játszóház születésnapi zsúrokra és egyéb rendezvényekre bérelhető, előre megbeszélt időpontban: hétköznap illetve hétvégén kérés szerint. Itt igyekeznek kicsit másként ünnepelni a születésnapokat, mint ahogy azt egy játszóházban szokás. Arra törekednek, hogy mindenki megtalálja a neki szóló szórakozást szabadon, de mégis kicsit rendezett formában, hangulatosan és családias környezetben. Az ünnepelt választhat, hogy milyen jellegű születésnapot szeretne magának és vendégeinek szervezni.



A kínálatban szerepel az agyagozás, nemezelés, festés, zenélés, a tánc, a kvízjáték, a népi játékok, a gyöngyfűzés, az üvegfestés, a staféták, a társas játékok, az arcfestés, a bábozás, a bábkészítés. A játszóházban örökmozgóknak trambulin, csocsó és megannyi izgalmas játék található! Természetesen hozhat otthonról konkrét ötleteket és amennyiben lehetőség van, ezeket a játszóház igyekszik teljesíteni. A felejthetetlen szülinapi party kellékeit és kreatív játékait kérésre a játszóház üzemeltetői biztosítják.

Szorgos kezek - Tündér ujjak - hétvégi kézműves játszóház

Az Arlechino Játszóház 2011 őszétől Szorgos kezek - Tündér ujjak néven hétvégi kézműves játszóházba invitál minden kicsit és nagyot, fiút és lányt, aki szeretné kipróbálni kézügyességét és fantáziáját az évszakok kínálta kincsekből készített tárgyak, szokások kifogyhatatlan tárházából. Az Arlechinoban különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyermekek, mint például: bőrdíszművesség, agyagozás, kosárfonás, textilbabák, csuhézás, gyertyaöntés.

A foglalkozások minden szombaton 11.00-13.00 óra között zajlanak a ARLECHINO székházában, ahol barátok, sok játék, meleg tea, muzsika és tánc is várja a gyermekeket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: