2013-05-20 13:07:26• hírek • Szatmár.ro

Feledhetetlen volt a Sárik és Pély Duó koncertje

Vasárnap délután zeneszóval és tapssal telt meg a szatmárnémeti zsinagóga. A G. M. Zamfirescu Kulturális Központ meghívására a Sárik Péter és Pély Barna Duó lépett fel itt, és okozott feledhetetlen perceket a dzsesszkedvelő közönségnek.

Vannak olyan koncertek, amelyekről az ember mosollyal az arcán, örömmel a szívében jön el, miután elcsendesedtek a hangszerek. A vasárnapi koncert pont ilyen volt, a hallgatóság megmagyarázhatatlan boldogsággal hagyta el a zsinagógát.

A Sárik Péter és Pély Barna Duó pénteken Nagykárolyban koncertezett, vasárnap pedig a szatmárnémeti zsinagóga emelvényén zenéltek telt ház előtt. A közönséget Cserey Csaba ütőhangszer-virtuóz melegítette be először relaxációs ütemekkel majd egy kis ébresztővel, így a magyarországi meghívottak már egy jó zenére hangolt hallgatóság előtt léphettek fel.

A vendégek azonban biztosra mentek: már az első dallamok eljátszásakor a közönség segítségét kérték, majd végig a koncert során együtt muzsikáltak a jelenlevőkkel. A hallgatóság hol csettintéssel, hol ütemes tapssal, hol énekkel szállt be a zenélésbe, a végeredmény pedig egy felejthetetlen élmény lett, nem csak a szatmáriaknak.

A koncerten ismert külföldi dalok és United - Pély Barna funky-pop zenekara - slágerek is elhangzottak, egyedi hangszereléssel, különleges előadásmódban. Meglepetésszerűen Cserey Csabát is bevonták az egyik dal előadásába, a dobossal pedig annyira jól sikerült az improvizálás, hogy a zenészek félig viccesen, félig komolyan felvetették egy trió megalakítását.

Pely Barna es Sarik Peter from Szatmar.ro on Vimeo.

Pély Barna és Sárik Péter duó from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: