2011-01-22 09:59:32• hírek • MTI

Feledékeny brit élsportolók

Feledékeny a brit élsport, amelynek legjobban fizetett sztárjai esetenként Ferrarijukat hagyják el, máskor az megy ki a fejükből, hogy van valahol egy Porschéjuk.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap kisebb csokorba szedte a hasonló eseteket. A lap megírta, hogy, a Premier Ligában - az angol labdarúgás felső osztályában - játszó Stoke City 28 éves reménysége a spanyolországi Zaragoza vasútállomásának parkolójában hagyta egy hónapig Porschéját - miután elfelejtette, hogy van neki egy ilyen autója.

A szélső, aki decemberben igazolt 2,8 millió fontért (930 millió forintért) a Real Zaragoza csapatától a Stoke Cityhez, a beszámoló szerint megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy vagyont kell kifizetnie parkolási büntetésre, mivel fogalma sem volt róla, hogy áll egy Porschéja a spanyol város pályaudvaránál. Pennant váltig bizonygatta, hogy nincs a hatósági leírásban szereplőnek megfelelő autója, de a rendszám - amely ráadásul "személyre szabott" volt, vagyis nyilván szintén jó sokba került - egyértelműen bizonyította, hogy a zaragozai parkolóban talált Porsche az övé.

A játékos végül beletörődött a tényekbe, és megkérte egyik barátját, hogy vigye a kocsit spanyolországi villájához. Ez nem okozott különösebb nehézséget, mivel Pennant még a kulcsot is az elfelejtett Porschéban hagyta.

A The Sun beszámolt arról is, hogy Jenson Button brit Forma 1-es exvilágbajnok édesapja a Ferrariját hagyta el az olasz Riviérán. John Button, aki maga is egykori ralivilágbajnok, bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy ellopták szállodája elől élénkpiros Ferrari Maranello 550-esét, majd visszatért monte-carlói otthonába.

Alig 24 óra elteltével azonban megcsörrent telefonja, és az olasz rendőrség közölte vele: megtalálták a 150 ezer font (50 millió forint) értékű autót, mindössze 800 méterre a szállodától. A Ferrari szabályosan parkolt, be volt zárva és semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta.

A rendőrök a brit lap szerint abból a feltételezésből indulnak ki, hogy az idősebbik Button leparkolt vagyont érő kocsijával - és azonnal el is felejtette, hogy egyáltalán használta a járművet, és arról is, hogy hol hagyta.
A Ferrarit végül egy autómentő furgonnal szállították John Button monte-carlói házához.


Jermaine Pennantnak nem hiányzott Porschéja
Jermaine Pennantnak nem hiányzott Porschéja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: