2012-11-21 18:27:42• hírek • Kocsis Zoltán

Feleannyiba kerül a december 1., mint a városnapok

A cikkhez mellékelt fotók a Facebookon és az interneten keringenek.

Feleannyit költ Szatmárnémeti városa a december elsejei ünnepségekre jövő hét végén, mint amennyibe a városnapok kerültek. A különbség csak az, hogy amíg előbbi alig egy napig tart, addig a másik három napot tartott. Többek között ez derült ki azon a szerda délutáni sajtótájékoztatón, amelyet szerda délután Dorel Coica polgármester és Adrian Stef megyei tanácselnök tartott.

Ezen a polgármester felháborodásának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az előző városvezetés nem különített el jelentősebb összeget a december elseje megünneplésére. „Ezért kénytelen voltam összegeket elvonni a jövő évi költségvetés sport és kultúra részéből", jelentette ki. A román nemzeti ünnep összesen 75.000-80.000 lejbe kerül majd, ebből 55.000 ezret a megyei tanács, a hiányzó részt pedig a város biztosítja. Emlékeztetőül, a háromnapos városnapok megszervezése 150.000 lejébe került az önkormányzatnak idén. Igaz, akkor nem osztottak ki 4.500 adag kolbászos babfőzeléket, mint ahogy ez jövő szombaton meg fog történni.

A polgármester közben jelentős túlzásokba is bocsátkozott akkor, amikor azt mondta, hogy az előző városvezetés 400.000 lejt költött a Partiumi Magyar Napok megszervezésére. Megkeresésünkre Kereskényi Gábor akkori alpolgármester kijelentette, hogy az önkormányzat 40.000 lejjel támogatta az eseményt.

A sajtótájékoztatón szóba kerültek a karácsonyi előkészületek is. Ezzel kapcsolatban a polgármester leszögezte, hogy nem egy, hanem összesen hét karácsonyfát állítanak a városban: a Szabadság térre, az Október 25 térre, a 16-os, a 17-es, a Kárpátok 2, a Szolidaritás, a Május 14 lakónegyedekbe és Szatmárzsadányba is. A várost díszítő girlandok bérlésére pedig 360.000 lejt fordított az önkormányzat.

A tanácselnök reményének adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy a jövő hét végéig üzembe tudják helyzeni azt az órát, amit az adminisztrációs palota utolsó emeletére szerelnek majd fel - a régi helyére. A 80.000 lejbe került óra mutatni fogja majd a pontos idő és a dátum mellett az hőmérsékletet is.

A közigazgatási palotával kapcsolatban Coica megjegyezte, véleménye szerint a kedden kifüggesztett zászlónak állandó jelleggel az épület oldalán kellene maradnia! Stef ezzel szemben óvatosabban fogalmazott: előbb meg akarja tudni, hogy ez nem zavarja-e az épületben dolgozók munkavégzését.

Apropó zászló - alig egy nappal azt követően, hogy megjelent az épület falán, az interneten különböző interpretációi tűntek fel. Ebből adunk egy kis ízelítőt.

Zászló a tolerancia nemében

Kalózzászló

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: