2009-11-09 16:45:51• hírek • Szatmár.ro

Feleannyi jutott

Az idén feleannyi jutott a megyeszékhely víz- és csatornahálózatának modernizációjára mint a tavalyi évben.

Az idei év első tíz hónapjában közel 920 ezer lejt költöttek a víz- és csatornahálózat korszerűsítésére Szatmárnémetiben. A tervek szerint, az év végéig közel még egyszer ennyit fognak elkölteni a Karbantartási és Fejlesztési Alapból fejlesztésekre, mivel addigra a munkálatok nagy része be is fejeződik, de ez még mindig csak a tavalyi összeg felét teszi ki, mivel a gazdasági válság miatt jelentősen csökkent az Apaserv vízszolgáltatóm bevétele.

A Karbantartási és Fejlesztési Alap a profitadóból - mely az idén elhanyagolható összeg - valamint a vízszolgáltatás és szennyvízelvezetés árának 19 százalékából tevődik össze.

A tavalyi évben közel 4 milliót költöttek a víz- és csatornahálózat karbantartására, korszerűsítésére. Nagy részét, vagyis valamivel több mint 2 milliót a vízhálózat modernizációjára fordították.

Idén a modernizációra elkülönített összegből sikerült a Brediceanu (255 méter), a Pálfalvai (102 méter), a Turului (120 méter), a Bargaului (324 méter), a Caritas (65 méter), Turului (135 méter) utcai valamint a Szatmárzsadányi úti vízhálózatot modernizálni - tudtuk meg Leitner János igazgatótól.

A szennyvízhálózat modernizációjára a Caritas - Turului, Szatmárzsadány és Szatmárnémeti, a Mahatma Ghandi, a Lucian Blaga, a Turului és a Bredicenau utcán került sor. Ezek mellett két szivattyúállomást is korszerűsítettek, illetve 52 csatornabekötést és 19 ivóvízbekötést végeztek el.

Vízhálózat-bővítésre a Károlyi úton, a régi közfürdő, az ortodox líceum, az uszoda és az ANL lakások környékén is sor került.

Nagykárolyban is voltak fejlesztések, ezek közül a legfontosabb az Ágoston utcai csatornarendszer kiépítése, amelynek a költsége eléri a 163 030 lejt. Tasnádon 82 háztartást csatlakoztatnak a szennyvízhálózathoz, illetve további 160 ezer lejt költöttek a különböző fejlesztésekre.


Néhány utcán modernizálták a víz- és csatornahálózatot
Néhány utcán modernizálták a víz- és csatornahálózatot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: