2014-10-26 22:34:42• hírek • Szatmár.ro

Felavatták a kulturális központot

Pántlika elvágásával avatták fel vasárnap délután a Nagykárolyi Kulturális Központ régi-új székhelyét. Mint ismeretes, a városrendezési beruházások egyike a színházépület felújítása mellett a hajdanán kaszinónak épített, a későbbiekben kultúrotthonként is működő ingatlan rendbetételét célozta meg.

A felavatás ünnepélyességét jelző pántlika átvágását Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Riedl Rudolf, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, valamint Kovács Jenő polgármester végezte el. A nagykárolyi elöljáró előzőleg a szombaton felavatott városházán látta vendégül az RMDSZ államfőjelöltjét, illetőleg a Szövetség megyei szervezetének vezetőit, így Pataki Csaba szenátort, a szatmári RMDSZ elnökét, Kereskényi Gábor és Erdei D. István parlamenti képviselőket, Nagy Szabolcsot, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnökét, a megye RMDSZ-es polgármestereit, alpolgármestereit, a környező települések elöljáróit, különféle intézmények vezetőit stb. A választásokkal kapcsolatos zártkörű értekezletre került sor, illetőleg megmutatták a vendégeknek a megye legszebb önkormányzati hivatalát.

A kultúrház pántlikájának átvágása következett, majd meglátogatták a szomszédos színházépületet. A tervek szerint a következő év elejére zárulnak le a zömében európai uniós támogatás révén megvalósuló felújítási munkálatok. A magyarországi közszolgálati média Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató különdíjasa, a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes műsor-összeállítással kedveskedett a nagykárolyiaknak. A művelődési ház dísztermében sok százan tekintették meg a magyar néptánc virtuózainak az előadását.

A vendégeket egy másik típusú támogatás révén megújuló intézménybe, a lovardába is elvezették. Szó mi szó, ámul-bámult mindenkit. Több alkalommal is elhangzott, hogy Nagykároly valósággal központja a régiónak, mégpedig mind kulturális, mind turisztikai, mind a támogatási lehetőségek felhasználása tekintetében.

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

Felavatták a kulturális központot

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: