2008-11-20 18:44:31• hírek • Szatmár.ro

Felavatták a Zöld zászlót

A környezvédelmi nevelés terén kifejtett tevékenységéért ítélte oda a Zöld zászlót a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnek a helyi, regionális és országos színtű természetvédelmi programok megszervezésével foglalkozó civil szervezet, a Kárpát-Dunai Geoökológiai Központ.

Október 18-án az ország 45 tanintézményének adták át hivatalosan az ökoiskolai tevékenységért járó Zöld zászlót. Ezen a napon megyénkből a Gulliver óvoda és a Ioan Slavici Kollégium kapta meg a kitüntetést. Az iskolákban folyó tevékenységek koordinálásáért a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is megkapta a kitüntetést. A zászló felvonására csütörtökön került sor a Környezetvédelmi Ügynökség székhelyénél. A zászlófelvonáson jelen volt Darabos Attila, a környezetvédelmi minisztérium képvselője, aki kihangsúlyozta nagyon fontos a gyerekek környezeti nevelése, hiszen rajtuk keresztül hatékonyabban lehet befolyásolni a felnőtt korosztály bizonyos környezervédemi kérdésekhez való hozzáállását,

Az iskolákban folyó tevékenységek koordinálásáért a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is megkapta a kitüntetést. A zászló felvonására csütörtökön került sor a Környezetvédelmi Ügynökség székehlyénél.

A zászlófelvonáson jelen volt Darabos Attila, a környezetvédelmi minisztérium képvselője, aki kihangsúlyozta nagyon fontos a gyerekek környezeti nevelése, hiszen rajtuk keresztül hatékonyabban lehet befolyásolni a felnőtt korosztály bizonyos környezervédelmi kérdésekhez való hozzáállását, és ebben helyi szinten nagyon sokat vállal a Környezetvédelmi Ügynökség, ezért illeti meg őket a Zöld zászló.

A zászlófelvonásban a szatmárnémeti Octavian Goga Altalános Iskola diákjai segédkeztek. A kis ünnepség végén három csemete elültetésével koronázták meg ezen fontos eseményt a jelenlévők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: