2015-12-16 17:52:33• hírek • Szatmár.ro

Felavatták Nagykárolyban a Cristiana központot

710 ezer euróba került a felnőttek neuropszichiátriai rehabilitációs központjának létrehozása.

Szerda délelőtt adták át Nagykárolyban, a Teremi úton található Cristiana Neuropszichiátriai Rehabilitációs Központot. Szatmár megye első ilyen központjában azok a 18 évet betöltött, felnőttnek minősülő, ám szellemileg sérült személyek lelnek otthonra, akiket más intézmények nem tudnak védő szárnyaik alatt tartani.

A szeptember óta működő intézményben jelenleg 35 személy él, ám a központ befogadóképessége nagyobb: 16 szobában 48 ágy van elhelyezve. Hamarosan újabb lakók érkeznek majd, Szatmár megye különböző pontjairól. Főleg 18 és 40 év közötti személyeknek tervezték az intézményt - az idősebb személyeket egy másik nagykárolyi központ várja. Az itt lakóknak lehetőségük lesz dolgozni is: a Teremi úron egy, az épülettel szemben található területen három melegház áll - ezekben mezőgazdasági ismereteiket mélyíthetik el a fiatalok.

A projekt értéke 710 ezer euró volt, amit javarészt világbanki kölcsönből teremtettek elő, a Szatmár Megyei Tanács több mint 406 ezer lejjel járult hozzá a megvalósításhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: