2013-11-20 18:00:34• hírek • Nagykároly.ro

Ady Endrére emlékeztek Nagykárolyban

Ady Endre születésének évfordulója alkalmából Nagykároly jelenkori történetében évente főhajtásokra kerül sor a hajdani iskolája falán lévő emléktábla előtt. Így történt ez idén is, méghozzá szerda déltájt százfőnyi fiatal emlékezett a 20. századi magyar és egyetemes irodalom poétájára.

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum egy diákja ismertette életútját, majd a Párisban járt az Ősz című költeményének megzenésített változatát adta elő három diáklány egy társuk gitáros kíséretében. A továbbiakban a Hiszek hitetlenül Istenben és Az Értől az Óceánig című költeményeket mondta el egy-egy kalazancis diák.

Sróth Ödön költő, a nagykárolyi Kaffka Margit Művelődési Társaság elnöke szólt a későbbiekben az egybegyűltekhez, majd a nagykárolyi Elméleti Líceum diákjain volt a sor. A Fölszállott a páva című költeményt megzenésítve, illetve szavalva adták elő. Elhangzott még a Hunn, új legenda című vers, valamint ismét a Párisban járt az Ősz című költemény megzenésített változata.

Az elméleti és a Kalazanci-középiskola, illetőleg a művelődési társaság, valamint a kulturális igazgatóság nevében helyeztek el koszorúkat az oktatási intézmény falán lévő emléktáblára a megemlékezés zárómomentumaként.

Főhajtás a Párisban járt az Ősszel

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: