2008-11-07 13:44:03• hírek • Szatmár.ro

Háromszor pompásabb díszkivilágítást ígérnek

Karácsony közeledtével az egész város ünnepi ruhába öltözik, az ígéretek szerint, nem is akármilyenbe, ugyanis az eddiginél háromszor pompásabb díszkivilágítás felszerelése van most folyamatban.

Az ünnepi díszkivilágítás kivitelezésére kiírt liciten két cég adta be ajánlatát, végül az Ilnic Electric céget bízta meg az önkormányzat a kivilágítás felszerelésével.

A cég egyik munkatársa a Szatmár.ro-nak elmondta, november végéig kell befejezniük az égők és egyéb világító díszek felszerelését, december 1-től pedig már teljes ünnepi pompában csodálhatjuk majd meg városunkat.

Eddig a központi park fáira, a főútvonalak épületeire és a hidak oszlopaira felfüggesztették ki az égőket. A közterekről az idén sem hiányoznak majd a nagy karácsonyfák. A megyeszékhely kilenc pontján állítanak majd karácsonyfákat: a Coposu sétányon, a Dacia szállóval szemben, a Lucaciu téren (szemben a múzeummal), az UFO parkban, a Kossuth-kert bejáratánál, a 16-os és 15-ös lakónegyedekben, Szatmárzsadányban illetve a Romana téren.

A hónap végére a nagy karácsonyfákat is elhelyezik. A díszkivilágítást valamikor január közepén szerelik majd le.

Az ünnepi fények költségeiről Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármesterét kérdeztük, aki elmondta, az idén 280 ezer lejbe kerül az ünnepi kivilágítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: