2011-04-13 21:26:36• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb drámai csata, egyenlített az Arad

Alig huszonnégy órával azt követően, hogy a három győzelemig tartó bajnoki döntő első meccsén a Szatmárnémeti VSK 67-62 arányban fölülmúlta az Aradot, a két csapat ismét összecsapott egymással. A jelek szerint az első meccs a hazaiakat facsarta ki jobban, akik láthatóan nem bírták az iramot fizikailag és 65-61 arányú vereséget szenvedtek.

A szatmári drukkerek fellélegeztek, amikor látták, hogy a kedd este megsérült Brosovszky és Ciocan nem léphet pályára az aradiak színeiben. Főleg előző sérülése tűnik komolynak, ő csak mankókkal tudott közlekedni, míg Ciocan a nagyszünetig eljátszott a gondolattal, hogy esetlen beszáll a játékba.

A sérülések miatt Stacey Nolannak változtatnia kellett kezdőcsapatán, amely így a Roberson, Graham, Dragoescu, Mészáros, Toma formációban állt fel, míg Dan Fleseriu most is a Pop, Teilane, Drake, Orosz, Mehmedic ötössel kezdte a csatát. A keddi meccsel ellentétben ezúttal Pop bedobta első büntetőit, ezzel a hazaiak szerezték meg a vezetést. Ezt követően aztán inkább a pontatlanság jellemezte a szatmáriak befejezéseit, amit kihasználva a vendégek 8-7-ig vezettek. A fordulatot ezúttal is Bjork beállása jelentette, még akkor is, ha Teilane, Mehmedic és Orosz találatai kellettek ahhoz, hogy a VSK 15-12-es előnnyel zárja az első negyedet.

A második játékrész elején a hazai szurkolókban felrémlett a keddi találkozó: Pop három perc után szerezte az első szatmári kosarat, Mehmedic pedig öt és fél perc elteltével a másodikat. Nem csoda, hogy ebben a periódusban regisztrálhattuk az addigi legnagyobb különbséget a két együttes között, öt ponttal (24-19) vezetett ekkor az Arad. Bár a hazai gólínség ezt követően valamelyest csökkent, a negyedet a vendégek nyerték 17-15-re, ami azt jelentette, hogy összesítettben egy pontra csökkentették hátrányukat (30-29).


Pop mindent megtett a győzelemért
Pop mindent megtett a győzelemért


A lányok mindkét oldalon egyre kifacsartabbnak tűntek, ám az aradiak mindig elő tudtak rukkolni egy kis pluszenergiával. Ebben elsősorban Toma jeleskedett (hat pontot szerzett a harmadik tíz percben), akivel a hazaiak részéről egyénileg csak Mehmedic tudta tartani némileg a lépést (négy pont). Ilyen körülmények közepette nem csoda, hogy az Arad ismét hozott egy pontot (12-11), összesítésben pedig egyenlített.

A negyedik negyed elején Pop majd húsz perc után törte meg saját gólcsendjét, ám rajta is egyre jobban kiütött a fáradtság. A rendkívül kiélezett szituációban Dragoescu és Mészáros egy-egy hármasa új energiákat szabadított fel az aradi játékosokban, el is hőztak hat pontra (61-55). Mehmedic kettő, valamint Pop kosarával visszakapaszkodott a VSK, 12 másodperccel a vége előtt ráadásul Graham két büntetőt is hibázott (63-59 volt ekkor az aradiaknak). Ezt követően Pop nem hibázta el saját büntetőit, 7,4 másodperccel a vége előtt azonban már hiába kért időt Fleseriu: 63-61-es vendégvezetésnél Toma keze nem remegett meg, Arad pedig 65-61 arányban nyerni tudott.

Vereségével a VSK-nak mindenképpen meg kell nyernie Aradon a vasárnapi vagy a hétfői meccsek egyikét és akkor csütörtökön hazai pályán dönthet a bajnoki címről. Aradon azonban vélhetően Ciocan is játszhat majd, ami tovább súlyosbítja a szatmári együttes legnagyobb gondját: amíg az első meccsen csak öten (Pop, Mehmedic, Teilane, Bjork és Drake) tudtak pontot szerezni, addig szerdán hozzájuk csak Orosz csatlakozott. Az Arad csapatában ezzel szemben az első meccsen heten, a másodikon pedig nyolcan voltak eredményesek, ami annál inkább figyelemre méltó, hogy ugye ezúttal Brosovscky és Ciocan nem is játszott. Ez azt jelenti, hogy Nolan tanítványai közül eddig kilencen tudtak ponttal hozzájárulni a sikerhez, miközben Fleseriu összesen hét játékost vet(het)ett be a két mérkőzésen.

Bajnoki döntő, második mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK - Arad 61-65 (15-12, 15-17, 11-12, 20-24)
Pontszerzők: VSK: Mehmedic 21, Teilane 15, Pop 10, Orosz 7, Drake 6, Bjork 2
Arad: Toma 16, Graham 16, Roberson 11, Dragoescu 8, Mészáros 8, Urban 4, Szavics 2
összesített eredmény: 1-1

a



Drake a labdáért küzd


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: