2019-06-10 22:19:29• hírek • Kocsis Zoltán

Fél óra alatt elintézte Máltát Románia

Feljött a Spanyolország mögötti második helyre Románia labdarúgó válogatottja az Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában azt követően, hogy hétfő este rendkívül magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott Máltán a házigazdák legjobbjai ellen.

Cosmin Contra szövetségi kapitány alaposan felforgatta csapatát a pénteki, halovány teljesítmény ellenére pontszerzéssel végződött Norvégia elleni találkozóhoz képest, hisz az Oslóban pályára küldött kezdő csapatból csak Ciprian Tatarusanu kapus, Alexandru Chipciu, George Puscas és az akkor mindkét román gólt szerző Claudiu Keserü futott ki a gyepre La Valettában.

 

A találkozó hazai lehetőséggel kezdődött, de a szöglet után a máltai támadó nem tudta kihasználni Tatarusanu hibáját és kapu fölé fejelt. Nem úgy a románok, akik megbüntették a magukat elöl felejtő hazaiakat, a kontra végén pedig Puscas megszerezte a vezetést. A Palermo csatára nem a legjobban találta el a labdát, ám így is megszerezte a hőn áhított és oly fontos első gólt (0-1).

 

Románia támadásban maradt, különösen Puscas élt nagyon, aki előbb a kapufát találta el, majd a 29. percben Keserűvel kényszerítőzött, a visszakapott labdát pedig a hálóba lőtte (0-2). A 34. percben Chipciu lőtt bombagólt mintegy 21 méterről, így Románia már a szünet előtt eldöntötte a három pont sorsát.

 

A szünetet követően is a hazaiak veszélyeztettek először, de egy szemfüles bedobás után a nigériai születésű Alfred Effiong ígéretes pozícióból a kaput sem találta el. Románia nyugodtan adogatva is magabiztos fölényben játszott és a helyzetei sem maradtak el. Alexandru Maxim távoli lövését, Denis Man közeli ziccerét Henry Bonello kapus tudta védeni, Razvan Marin távoli bombájánál pedig a felső kapufa segített ki. A 93. percben azonban senki és semmi nem állt Man útjában, hogy megszerezze első felnőtt válogatottbeli gólját és beállítsa ezzel a 4-0-ás végeredményt.

 

A csoport rangadóján Spanyolország nehezen, de két tizenegyesgóllal megverte Svédországot, Norvégia pedig Björn Jöhnsen duplájával nyert Feröer-szigeteken, így a hét pontos Románia a csoportban feljött a 12 pontos spanyolok mögé – holtversenyben a svédekkel. Norvégiának 5, Máltának 3, Feröer-szigeteknek pedig 0 pontja van.

 

Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló:
Málta – Románia 0-4
gólok: Puscas (7., 29.), Chipciu (34.), Man (93.)

 

Spanyolország – Svédország 3-0
gólok: Ramos (64, 11-es), Morata (85., 11-es), Oyarzabal (87.)

 

Feröer-szigetek – Norvégia 0-2
gólok: Jöhnsen (49., 83. )

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: