2016-04-27 16:24:56• hírek • MTI

Fél millió lej csúszópénz elfogadásával gyanusítják Nagybánya polgármesterét

Őrizetbe vette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) csúszópénz folyamatos elfogadása miatt kedden késő este Catalin Cherechest, Nagybánya polgármesterét - közölte honlapján az ügyészség.

A közlemény szerint a polgármester 2014-ben a nagybányai FCM labdarúgó klub vezető tisztségébe juttatta egy bizalmasát, és a klubnak juttatott önkormányzati támogatások egy részét visszakérte. A bizalmas feljelentés alapján eljáró ügyészség kedden tetten érte a férfit, amint 30 ezer lej  megjelölt pénzt fogadott el.

Az ügyészség szerint a polgármester 2015 tavaszán és nyarán 70 ezer lej csúszópénzt kapott a klubtól. Annak az előterjesztéséért, hogy 2016-ban az önkormányzat egymillió lejjel  támogassa a klubot, egy cég tulajdonjogának az átengedését kérte egy bizalmasa részére. Két héttel ezelőtt pedig Catalin Chereches 400 ezer lejt kért a feljelentőtől egy olyan támogatásból, melyet egy cég nyújtott a labdarúgó klubnak. A kért összeg a támogatásnak csaknem a felét tette ki.

A DNA-nak a polgármester előzetes letartóztatására vonatkozó indítványát várhatóan szerda este bírálja el a Kolozs megyei törvényszék.     Catalin Chereches 2011 óta Nagybánya polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: