2011-09-21 18:15:23• hírek • Kocsis Zoltán

Fél millió euró jön, több tíz garázs megy

Illusztráció
Illusztráció

„Egy örömteli dologról kell beszámolnom, aminek annak ellenére is örülünk, hogy hirtelen alaposan meggyűjtötte a munkánkat", kezdte sajtótájékoztatóját Ilyés Gyula.

Szatmárnémeti polgármestere elárulta, hogy a kormány újraszámolt bizonyos hiteleket, minek köszönhetően a város egy 450.000 eurós támogatáshoz jutott. Ez valamelyest gyógyírt jelent azt követően, hogy az év közepén nem jutott hozzá egy másik, nagyobb összegű hitelhez.

Ezt az összeget azonban még az év végéig el kell költeni! Ennek pedig, első ránézésre furcsa módon, több tucat garázs látja a kárát.

Az összeg legnagyobb részét ugyanis a 16-os lakónegyedben történő felújítások folytatására költi a város vezetősége. Összesen három új parkolót hoznak majd létre, mintegy 250 új parkolóhelyet teremtve. Ezek létrehozására pedig megközelítőleg 70-80 illegális épített garázs lebontására van szükség. Ezek tulajdonosait a hivatal a napokban értesít, a lebontásra pedig két hét áll rendelkezésre.

E garázsok legnagyobb része a Golescu híd közelében, a Proiectantului, Sanatatii és a Iasomiei utcák környékén van, ide épül ugyanis az egyik parkoló. A másik a Muncii és az Aurora utcák sarka közelébe, a harmadik pedig a Brandusa és a Iasomiei találkozásánál, a 3-as számú kazánház környékére. Ezek a munkálatok október elején veszik kezdetüket és a hónap végére készülhetnek el.

Ugyanebből az összegből rehabilitálják majd a 15-ös lakónegyedben található ún. Crinul udvart, amely új aszfaltburkolatot kap. Ehhez a munkához már a jövő hét elején hozzáfognak. A polgármester a szatmár.ro kérdésére elmondta továbbá, hogy lépéseket tesznek majd az ott lévő kicsinyke park rendbehozatala és védelme érdekében is. Ezt ugyanaz a Garden Design végzi majd, amely a Prahovei utcai zöldövezetet alakítja ki.

Csendélet Crinul udvarban

Új járda épül majd a Károlyi út mentén az Arinului és a Pinului utcák közötti részen. A város északi részén befejezik az Eroilor Revolutiei utca felújítását, a déli részén pedig a Batizi út betonlapjait is kicserélik. Ilyés elmondta, hogy „tűrhető" állapotot ölthet a szatmárzsadányi út is még a tél előtt. Ezzel kapcsolatban hozzátette, reméli ez az út jövőre felkerül a „10.000 kilométer országút" elnevezésű program listájára és akkor állami pénzből végre egy rendes út épülhet ott is.

„Ha mindez megvalósul az idén, akkor szerintem elmondhatjuk, hogy a Károlyi út kivételével minden fő bejárat jó állapotban van. Valamint, hogy a város összes jelentős útszakaszát sikerült végre rendbe tenni. A Károlyi út pedig a következő nagy befektetése lesz", mondta Ilyés Gyula.

Szintén jövő tavasszal kaphat végre új burkolatot a korzón található járda és ekkorra készülhet el a Closca sugárút zöldövezete is. Utóbbi felújítása még idén megkezdődik, előbbit pedig az idén szerette volna kivitelezni a város, ám mivel ehhez a Műemlékvédelmi Igazgatóság beleegyezése is szükséges, a procedúra több hónappal is késleltette a kivitelezést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: