2015-04-01 17:44:13• hírek • Kocsis Zoltán

Fél kiló kannabiszt hoztak be az országba – a stadion közelében érték tetten

A rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó osztályának munkatársai valamint a DIICOT nyomozói szerda délután az Olimpia-stadion közelében értek tetten két magyar állampolgárságú férfit, akik 500 gramm kannabiszt próbáltak eladni. Az ügy kapcsolatban lehet a múlt csütörtöki házkutatásokkal.

A Szatmár Megyei Rendőrség szűkszavú tájékoztatása szerint április elsején a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Ellenes Ügynökség (DIICOT) nyomozóival közösen őrizetbe vettek két külföldi állampolgárt. A két személynél összesen 500 grammnyi kannabiszt találtak, amit Szatmárnémetiben szerettek volna eladni.

A DIICOT honlapján megjelenő közlemény szerencsére már valamivel informatívabb, ebből kiderül, hogy két magyar állampolgárról van szó. Ők csütörtökön lépték át az ország határát a petei határátkelőnél.

Nem hivatalos információk szerint a bűnüldöző szervek a határ átlépésének pillanatától nyomon követték a két férfit, akik az Olimpia-stadion közelébe siettek. Itt akarták elpasszolni a mintegy 25.000 lej értékű kábítószert. A hatóság itt csapott le rájuk. A kábítószer hanyagul a Peugeot típusú kis haszongépjármű padlóján hevert egy műanyagzacskóba csomagolva.

Rendőrségi ügyekben általában megbízható sajtóértesülések szerint a két férfinek köze van ahhoz a hat tagú társasághoz, akiknél a rendőrség március 26-án, csütörtökön végzett házkutatást. Akkor különböző drogfogyasztáshoz és drogkereskedéshez szükséges eszközök mellett a hatóság 10 gramm kannabiszt is talált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: