2016-07-19 15:46:00• hírek • Szatmár.ro

Fel kell pörgetni a titkos szavazásokat

Pataki Csaba tanácselnök vetette fel: a parlamentihez hasonló szavazórendszert kellene bevezetni.

A hétfői rendes havi tanácsülésen több személyi kérdésben is döntés született, ezekben az ügyekben pedig javarészt titkos szavazással mondanak véleményt a megyei tanácsosok. A szavazólapok elkészítése és maga a szavazás is meglehetősen hosszadalmas folyamat volt, a voksolással és a leadott szavazatok megszámolásával több mint egy órával hosszabbodott meg az ülés időtartama.

"Hogy operatívabbá tegyük a munkát, el kellene gondolkodnunk egy olyan rendszer bevezetésén, amilyet a parlamentben is használnak. Minden tanácsos kap egy kártyát, amelynek segítségével azonosítani tudja magát a szavazási rendszerben. Aztán minden tanácsos egyetlen gombnyomással véleményt nyilváníthat, így a titkos szavazások is egy perc alatt lezajlanának, az eredmény pedig azonnal meglenne" - mondta el a tanácsülésen Pataki Csaba megyei tanácselnök.

A tanácsülést követően megtudtuk: hamarosan megkezdik a lehetőségek feltérképezését és az ár-érték arányban a legjobb rendszer felkutatását, amivel modernizálni lehetne a szavazás menetét, operatívabbá téve a döntéshozók munkáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: