2014-02-04 09:31:37• hírek • Blikk.hu

Fél házat örökölnek Szellő István ikrei

Feri papának és Ica mamának havonta alig több mint 30-40 ezer forintja (560 lej szerk.) marad a megélhetésre, miután kifizették a rezsit és a gyógyszereikre a pénzt. Szeretett dédunokáikból azonban erőt merítenek, sőt mindent megtesznek a kis árvákért.

A híradós gyermekeinek édesanyja, Naim Renáta tavaly nyáron hunyt el betegségben. A kicsikről azóta a keresztszülők és az édesapjuk közösen gondoskodnak, de a Nógrád megyei településen élő dédszülők szerint a lehető legjobb döntést hozta ezzel a család a kialakult helyzetben.

A dédszülők egyetlen öröme a két kicsi, azonban két találkozás között igencsak szenved a két kisöreg.

Feri papát krónikus tüdőbetegség gyötri, napi 12-16 órán keresztül kezelést kap egy oxigénpalack segítségével, amely folyamatosan az ágya mellett van.

- Rengeteg pénzbe kerül a gyógyszer - panaszolta Ica mama a vidéki házikójuk nappalijában, amelynek falát oroszlánkirályos szőttes díszíti. - A papusnak harmincezerbe, nekem húszezerbe kerül a havi adag.

Az idős házaspár mindennapjait egy szociális gondozó segíti, aki eljár nekik bevásárolni, és megveszi számukra a szükséges gyógyszereket is.

Feri papának 102 ezer forint (1470 lej szerk.) a havi nyugdíja, nejének csupán 72 ezer (1040 lej szerk.). Ebből kell önmagukat fenntartaniuk.

- Azon spórolunk, hogy elültetjük a krumplit, hagymát, paprikát és a zöldséget - folytatta Ica mama. - Minden áldott nap főzök, így olcsóbban kijövünk. Saját kézzel gyúrom a tésztát, és vannak tyúkjaink is. Adnék tojást. Elfogadja? Ingyen adom - kedveskedett az idős asszony.

Ica mama azt is elárulta, hogy mehetnének ugyan szociális otthonba, de inkább kitartanak. Sőt a család sem engedné ezt nekik.

A hír a Blikk.hu-n folytatódik!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: