2012-07-05 10:25:45• hírek • MTI

Fél ezrelékkel jobb vizsgaeredményért perelt

Sarah Hui Xin Wongnak - vagy inkább az anyjának - azonban ez is kevés volt. A lány Sydneyben járt elit leányközépiskolába, és csuklóideg-rendellenessége alapján követelt 100 százalékos eredményt - anyja nyomására. (A mama kezdte a perlekedést még a vizsgabizottsággal, amiért azután az eset netes kommentárjaiban le is "tigrisanyázták").

A diáklány keresetében azzal érvelt, hogy a vizsgáztatók nem voltak tekintettel fogyatékosságára, nevezetesen arra, hogy csuklórángása miatt értékes időt veszített az írásbeliken, márpedig ha adtak volna neki pár pluszpercet, vagy megengedték volna toll helyett számítógép használatát az íráshoz, akkor még jobban teljesített volna angol irodalomból és modernkori történelemből, és elérte volna a 100 százalékot.

A bíróság elutasította a keresetet másodfokon is. Mindez azonban nemigen oszt vagy szoroz, mert a lány 99,95 százalékos eredményével is könnyedén felvételt nyert a Sandstone-i Egyetem orvostudományi karára - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: