2018-05-03 08:22:00• hírek • Bede Emőke

Fél évig részesülhetnek segélyben a frissen végzettek

Sok tizenévesnek okoz fejtörést, hogy mihez is kezdjen magával az utolsó kicsengetés után. Néhányan az egyetem mellett döntenek, mások igyekeznek munkát találni maguknak. Olykor pedig még az egyetemről kikerültek is nehéz döntés előtt állnak.

Amennyiben a végzősöknek hatvan napon belül nem elhelyezkedniük a munkaerőpiacon, a Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökség irodájában kérelmezhetik a munkanélküli-segélyt. Az összeg odaítélésének feltétele, hogy az elméleti- vagy szakoktatásból kikerült diákok ne felvételizzenek felsőfokú képzést nyújtó intézménybe, ugyanis sikeres felvételi esetén már nem jogosultak a támogatásra. A másik feltétel pedig az, hogy ne rendelkezzenek saját bevétellel.
 

Ami az egyetemistákat illeti, nem részesülhetnek ebben a segélyben azok az orvosit, fogorvosit vagy gyógyszerészetit elvégző hallgatók, akik a kérvény leadása előtt már sikeresen pályáztak meg egy rezidensi helyet valamelyik egészségügyi intézményben.
 

Frissen végzettnek egyébként azok a diákok és hallgatók tekinthetők, akiknek sikerült szerezniük egy diplomát vagy képesítést. Akik mindezeknek a feltételeknek eleget tesznek, maximum fél éven át részesülhetnek a havi 250 lejes támogatásban. Az egyetlen egyszer odaítélt támogatást a tanulmányok befejezését követő egy évben lehet igényelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: