2008-11-28 15:53:34• hírek • Parajdi Andrea

Fél éven belül benyújtják a pályázatot

Az ívóvíz-, és szennyvízrendszerek fejlesztésére lekérhető, európai uniós támogatások megszerzésének több feltétele is van. Egyik ilyen kritérium az ADI szövetséghez való társulás, amelyhez immár hosszas huzavona után a Szatmárnémeti Önkormányzat is csatlakozott.

A városi tanácsosok, több hónapos huzavona után csütörtöki ülésükön döntöttek úgy, hogy Szatmárnémeti is csatlakozik az ADI szövetséghez, amelynek így immár 31 település a tagja.

 

A pályázati kiírás alapján Szatmár megye 107,6 millió eurót kaphat, ivóvíz-, és szennyvízrendszerek fejlesztésére, azonban a pályázat akkor lehet sikeres, ha eleget tesz három feltételnek. Elsőként is létre kell hozni egy közösségfejlesztő szövetséget (ADI), amelybe megye szinten minden olyan település társulhat, amely uniós finanszírozást szeretne. Az ADI szövetség és a vízszolgáltató vállalat között (Apaserv Rt.) léteznie kell egy szerződésnek, valamint szükség van egy megfelelően összeállított stratégiai tervre is.

Az ADI szövetséghez csatlakozott településekből, 28 olyan helység van, amely különböző mértékben részvényese az Apaserv Rt.-nek -tájékoztatott Pataki Csaba, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője. Mivel a települések között Szatmárnémeti a többségi tulajdonos, ezért szinte minden döntés a városon múlik, s a pályázat mihamarabbi leadásához nagy szükség van a helyi Önkormányzat együttműködésére.

Pataki Csaba igazgató elmondta, folyamatban van a stratégia terv készítése, s ha minden ütemesen halad fél éven belül benyújtják a pályázatot. -Mindenképpen gyors munkavégzésre van szükség, hiszen a rendelkezésre álló összeg véges, viszont így, hogy Szatmárnémeti tanácsa is jóváhagyta az ADI szövetséghez való csatlakozást újabb előrelépéseket tehetünk - mondta Pataki.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: