2015-04-09 10:12:13• hírek • Blikk.hu

Fél év alatt győzte le a gyilkos kór Bicskeyt

Nem érhette meg az Argo 2 bemutatóját a nagybeteg Bicskey Lukács (†53), szerdán hajnalban az egyik budapesti kórházban örökre lehunyta a szemét.

A filmben a Psychót alakító színész az utolsó heteiben sem panaszkodott, pedig a gyilkos kór miatt pokoli fájdalmakkal küzdött. Még közeli ismerősei sem sejtették, hogy ekkora a baj. Fél év alatt teljesen felemésztette a szervezetét a betegség, az utóbbi időszakban pedig annyira legyengült, hogy már a különböző kezelések sem segítettek. Néhány hete szállították kórházba, amelyet már nem is hagyhatott el.

- Egyszerűen hihetetlen, hogy ez történt. Amikor az Újszínházban lemondta a szerepeit, és helyettesíteni kellett, már akkor hallottuk, hogy beteg. De sohasem panaszkodott, szerintem hitt abban, hogy minden rendben lesz, vagy csak nem akarta, hogy sajnálják - mondta lapunknak a színész egyik közeli kollégája. - Csak akkor sejtettem, hogy nagy a baj, amikor szerettem volna egy rendezvényre elhívni, és azt mondta, hogy szívesen jön, ha az egészségi állapota engedi. Sajnos nem találkoztunk többet. A felesége teljesen összeomlott.

Bicskey Lukácsot a nagyközönség az Argo című filmben szerette meg igazán. Psychót alakította, az Argo 2. bemutatóját azonban már nem érte meg. A film producere, Árpa Attila meghatottan mesélt jó barátjáról.

- Élete volt a színház. A filmbeli karaktere szerint egy szótlan, jéghideg tekintetű férfit játszott, de az életben pont az ellenkezője volt. Egy melegszívű, közvetlen, segítőkész, művelt ember! Imádtam, amikor közönségtalálkozókon mindenkit megviccelt, és hozta Psycho karakterét. Elképesztően hiányozni fog! Ég veled, barátom - mondta Árpa Attila.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: