2012-04-03 18:41:42• hírek • Szatmar.ro

Fektess be 2%-ot Szatmárnémetibe!

A Szatmárnémeti Szociális Közszolgálatok Osztályának székhelyén tartottak kedden sajtótájékoztatót a helyi szociális ügyekkel foglalkozó alapítványok és egyesületek. Ennek apropója az volt, hogy a szociális ügyekkel foglalkozó szervezetek megkérték a város lakosait: ajánlják fel adójuk 2%-át nekik.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere kiemelte: fontos, hogy az állampolgárok szóljanak bele a közpénz felhasználásába. Ennek egyik közvetlen módja az adó két százalékának felajánlása. „Népszerűsíteni kell ezt a lehetőséget az állampolgárok körében, hiszen 2010-ben a lakosoknak alig 25%-a élt vele, és ez a szám 2011-ben sem volt sokkal nagyobb", mondta.

Kereskényi fontosnak nevezte, hogy a szatmárnémetiek adójából a lehető legtöbbet a város javára használják fel. Ezért a polgármesteri hivatali „Fektess be 2%-ot Szatmárnémetibe!" elnevezéssel kampányt indít. „Fontos lenne, hogy a lakosság ne hagyja adója két százalékát a bukaresti kasszába elszívni, hanem, ha már úgyis elveszi tőle az állam, akkor azok az összegek maradjak a városban", fejtette ki Kereskényi.

Ha bárki fel szeretné ajánlani adójának két százalékát a közösség javára, először is ki kell választania a megfelelő intézményt. Aztán ki kell töltenie a 230 (vagy 200, amennyiben a fizetésen kívül egyéb jövedelme is van) nyilatkozatot. A kitöltött nyilatkozatot el kell juttatnia személyesen vagy ajánlott levél formájában a helyi adóhivatalhoz (postacím: Satu Mare P-ta Romana, nr. 3-5, 440012). A nyilatkozatok leadási határideje május 25.

A sajtótájékoztatón 13 alapítvány (köztünk a Caritas és a Hans Lindner) vett részt, akiknek Kereskényi Gábor több alkalommal is méltatta tevékenységét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: