2008-11-04 20:22:24• hírek • Parajdi Andrea

Féktelen humorral indult az RMDSZ kampánya

Kedd délután érkezett Szatmárnémetibe az RMDSZ „Szavazni Menő" ifjúsági kampánykaravánja. A turné keretében a felhőtlen szórakozásról is gondoskodtak a szervezők.

A Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont kedd este a „Féktelen Show" elnevezésű szórakoztató-tájékoztató műsornak, amely szintén arra hivatott, hogy felébressze a fiatal választópolgárok szavazókedvét a november 30-i parlamenti választások kapcsán.

A műsor az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselő-, és szenátorjelöltjeihez intézett kérdésekkel indult. Bálint Ferenc humorista, elsőként arra kérte a jelölteket, hogy meséljék el milyen volt az első választási élményük. Erdei D.István képviselőjelölt, valamint Kónya László és Günthner Tibor szenátorjelöltek hasonló emlékeket őriznek az első választási élményükről. Mint mondták akkoriban kötelező volt elmenni és voksolni.

Miért érdemes rátok szavazni?-így hangzott a jelöltekhez intézett második és egyben utolsó kérdés, amelyre szintén átfogó és tényszerű válaszok érkeztek. Kovács Máté képviselőjelölt szerint, az RMDSZ csapatának vonzereje a fiatalos és dinamikus munkavégzésben rejlik. Turós Lóránd képviselőjelölt, a román parlamentben való magyar képviselet fontosságát emelte ki, míg Kónya László szenátorjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ által megőrizhetőek a helyi magyar vonatkozások. „Senki titeket meg ne csaljon hiábavaló beszédekkel" - ezzel a Bibliai idézettel próbálta nyomatékosítani válaszát Erdei D. István, képviselőjelölt, majd hozzáfűzte: Keressétek mindig a tulipánt!

A kampánybeszédeket követően a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja, Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc szórakoztatta a közönséget. Műsorukat a Nunatak Band zenéje, valamint az Euphoria tánccsoport előadása is színesítette.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: