2009-03-13 12:48:01• hírek • Parajdi Andrea

Kiállítás a könyvtárban

Első alkalommal nyílik kiállítás magyar nyelvű könyvekből a Szatmár Megyei Könyvtár felnőtt részlegén. A kiállítás ötletét a március 15-i, nemzeti ünnep szolgáltatta.

Méltón emlékezik idén a Szatmár Megyei Könyvtár az 1848-as szabadságharc hőseire. Veres Erzsébet és Mitrasca Kinga könyvtárosok magyar klasszikus, és erdélyi magyar írók műveiből szerveznek kiállítást, ahol kizárólag történelmi témájú regényeket kívánnak bemutatni. A könyvtár saját gyűjteményéből körülbelül 40-50 művet válogatnak ki, olyan alkotőktól mint Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza vagy Wass Albert.

A Szatmár Megyei Könyvtárban egyébként mintegy 150 ezer könyvet kínálnak az érdeklődőknek, azonban ezeknek csupán 5%-a magyar nyelvű kiadvány. Rendelkeznek az iskolákban szükséges kötelező olvasmányokkal, s a nyugdíjas korosztály is találhat ínyére való magyar nyelvű alkotásokat. A könyvtár egyébként ígéretet kapott arra, hogy hamarosan ismét használatba veheti a könyvbeszerzési részlegét, amely lehetővé tenné, hogy tovább bővüljön a magyar nyelvű könyvkészlet -tájékoztattak Veres Erzsébet és Mitrasca Kinga könyvtárosok.

A kiállítás március 17-től kezdődően két héten át látogatható. Ezt követően bárki kikölcsönezheti a bemutatott kiadványok bármelyikét.

A kiállítás szervezői

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: