2012-09-23 16:04:03• hírek • Kocsis Zoltán

Fekete vasárnap Szatmár megye közútjain - két halott

Két ember életét vesztette, egy súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek Szatmár megyében vasárnap közúti balesetben. Emellett Bihar megyében balesetet szenvedett a Szatmárnémeti - Nagyvárad között menetrendszerűen közlekedő mikrobusz - ketten súlyosan, tizenegyen könnyebben megsérültek.

Vasárnap 13 óra előtt néhány perccel Kismajtényban egy Toyota típusú terepjárót vezető férfi vesztette életét, amikor Nagykároly irányából Szatmárnémeti felé haladt. A településen áthaladó főút nagy kanyarjában már sokan szenvedtek balesetet, s most is ugyanitt történt a szerencsétlenség. Az autós ugyanis a túl nagy sebesség miatt kanyarodás közben elvesztette uralmát a terepjáró fölött, az pedig egy, az árok felett épített kis betonhídnak ütközött.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gépkocsit vezető férfi azonnal életét vesztette. Az autóban utazott még egy 35 éves nő és egy 9 éves gyermek is, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A rendőrségi sajtószóvivő nem sokat tudott elmondani a balesetet szenvedett P. Grigoréról, csupán annyit, hogy az Avas környékéről származik, az autóján pedig amerikai rendszám volt.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap hajnali 01.52 körül halálos kimenetelű gázolás történt Gencs település közelében. A 21 éves, csanálosi (az első információk még újkálmándinak tüntették fel) C. Claudiu Opel Astra típusú személygépkocsijával egy nőt ütött el, aki a helyszínen életét vesztette. Az áldozatról egyelőre annyit tudni, hogy az előírásokkal ellentétben nem viselt fényvisszaverő mellényt. Vasárnap késő délután a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársainak még nem sikerült azonosítaniuk az áldozatot.

Néhány perccel éjfél után Nagyszokond közelében a 21 éves C. Vasile szintén a túlzott sebesség miatt veszítette el uralmát Ford típusú személygépkocsija fölött és borult az árokba. A fiatalember a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Ráadásul a helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy alkohol befolyása alatt állt: a szonda 0,32 mg/l alkoholszintet regisztrált.

Ugyan nem Szatmár megyében történt, de mindenképpen erős szatmári kötődése van annak a balesetnek is, amely vasárnap történt a Bihar megyei Jankafalván. Egy Opel típusú személygépkocsi sofőrje a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát járműve fölött és frontálisan összeütközött a Szatmárnémeti és Nagyvárad között menetrendszerűen közlekedő személyszállító mikrobusszal. A baleset következtében a két gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett, egyaránt öntudatlan állapotban szállították őket a kórházba. Helyi sajtóértesülések szerint az Opel vezetőjének leállt a szívműködése is, ám az orvosoknak sikerült újraindítani.

A buszon lévő tizenegy utas csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a biztonság kedvéért valamennyiüket a Bihar Megyei Kórházba szállították, akárcsak a két gépkocsivezetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: