2013-11-26 15:55:50• hírek • Szatmar.ro

Fekete lóantilop született Nyíregyházán

Fekete lóantilop (Hippotragus niger) bébi született a Nyíregyházi Állatparkban.

 

A 20 napos kis bika, a  nevével ellentétben világosbarna színű, mivel a hím állatok fokozatosan, három éves korukra feketednek be. A természetben Közép- és Dél-Afrika fás és füves szavannáin, tehenekből, fiatal borjaikból, valamint egy domináns bikából álló csapatban élnek. A hím ürülékkel és patakaparásokkal kijelölt territóriumot tart fenn.

A tehén évente csupán egyszer fogamzóképes , s borja kilenc hónapnyi vemhesség után jön a világra. A kis állat az első három hétben a csordától külön nevelkedik, majd 1 hónaposan csatlakozik hozzá. Az anyaállat és borja között nem túlzottan erős a kötődés, a fiatal egyedek csak szoptatáskor keresik fel anyjukat.


Magyarország egyedüli fekete lóantilop-csapata két éve él a Nyíregyházi Állatpark Afrika-kifutójában, s most született először borjú.

A kis állat jelenleg a fűtött istállóban él, de ahogy felerősödik, a téli időjárás ellenére is ki fog jönni levegőzni a többi patással a külső kifutó-rendszerbe, ahol többek között nagy kudukkal, grevy zebrákkal, rotchild zsiráfokkal, szitatungákkal, valamint vizi és oryx antilopokkal él majd társbérletben.

Élőhelyén mérsékelten veszélyeztetett, mert trófeája miatt vadásszák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: