2019-03-25 07:03:19• hírek • Bede Emőke

Fekete hétvége: kamion gázolt halálra egy 13 éves gyermeket Avasfelsőfaluban

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Két halálos kimenetelű baleset is történt megyénkben a mögöttünk álló hétvégén: egy 80 éves férfi és egy 13 éves gyermek az utakon vesztette életét.

Az első eset, melyről már a Szatmár.ro is beszámolt korábban, Batiz közelében történt március 23-án. A 14 óra 28 perckor befutó segélyhívás nyomán több rendőregység és SMURD-rohammentők siettek a helyszínre, ám a 80 éves sofőrért már nem tehettek semmit. A helyszíni vizsgálatok nyomán a rendőrség megállapította, hogy az ütközést az idős férfi okozta, ugyanis a fordulási manőver során nem volt kellően körültekintő. Egy, a háta mögött érkező furgon már nem tudta elkerülni az ütközést, s a Dacia Logant épp olyan szerencsétlenül találta telibe, hogy a személyautó sofőrje még a helyszínen életét vesztette. A vétlen sofőr, egy 58 éves komorzáni férfi kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst. Őt a rutineljárásnak megfelelően meg is szondáztatták, ennek redeménye negatív lett.



Sajnos nem sokkal később, ugyancsak a szombati napon Avasfelsőfaluban is fatális kimenetelű közlekedési baleset történt. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint egy 54 éves, Iasi megyéből származó férfi kamionjával épp a Victoriei utcán haladt, amikor egy vele egy irányban haladó, az úton bicikliző gyermek hirtelen balra szeretett volna fordulni. Balszerencséjére a kanyarodás előtt nem tekintett körbe, így olyan hirtelen termett a többtonnás monstrum előtt, hogy annak vezetője már nem tudott időben fékezni. A felügyelet nélkül karikázó fiú számára az ütközés végzetesnek bizonyul. Természetesen a kamionsofőrt ebben az esetben is alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, ennek eredménye negatív lett.

 

A rendőrség mindkét esetben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folytatja a nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: