2016-07-19 08:27:14• hírek • MTI

Fejszével támadt egy német vonat utasaira egy afgán menekült

Legalább huszonegy ember megsérült, amikor egy férfi baltával támadt egy személyvonat utasaira a németországi Würzburg közelében. A bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint az elkövető egy 17 éves afgán fiatal volt, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba. A fiatalembert lelőtték.

Azonosították a német hatóságok a hétfő este egy vonat utasai ellen elkövetett támadás tettesét, a bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint egy 17 éves afgán fiatalt, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba. A vonat Treuchtlingenből tartott Würzburgba.

Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter az ARD német közszolgálati televízió Tagesthemen című esti műsorában azt mondta, lehetséges, hogy a három súlyos sebesült közül többnek az állapota életveszélyes.

Arra a kérdésre, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt-e, Joachim Herrmann azt mondta, ezt még vizsgálják, de a tettes állítólag kiabált valamit. A bajor belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint állítólag azt, hogy Allahu Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb.

Joachim Herrmann tájékoztatása szerint a fiatal férfi elmenekült a helyszínről, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú nekik akart támadni, tüzet nyitottak rá, meghalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: