2009-03-13 13:39:01• hírek • MTI

Fejlődik a gyógyturizmus

Öt romániai szálloda is megkaphatja idén az európai gyógyturisztikai besorolást, az úgynevezett ESPA-szabványt - közölte a berlini idegenforgalmi szakvásáron Rodica Pencea, a Romániai Gyógyturisztikai Munkáltatók Szövetségének (OPTBR) elnöke.

Jelenleg egyetlen szálloda rendelkezik ilyen besorolással Romániában, a Bihar megyei Félixfürdőn (Baile Felix) található egyik hotel.

Pencea szerint várhatóan a Szeben megyei Vízakna (Ocna Sibiului), a Hunyad megyei Feredőgyógy (Geoagiu-Bai), a Suceava megyei Dornavátra (Vatra Dornei), a Fekete-tenger parti Szaturnusz (Saturn), illetve Félixfürdő egy-egy szállodája kapja meg év végéig az ESPA-tanúsítványt.

Az OPTBR elnöke azt is elmondta, hogy fontos Németországban egyre intenzívebben népszerűsíteni a romániai gyógyturisztikai lehetőségeket, mivel az onnan érkező turisták 15 százaléka már most is az üdülővárosokat választja.
A gyógyturizmus fejlesztését nevezte a kormány egyik prioritásának korábban Elena Udrea turisztikai miniszter is. Mint hangsúlyozta, a gyógyturizmust wellness turizmusként fogják népszerűsíteni ezután, hogy ne csak nyugdíjasok érkezzenek a romániai üdülővárosokba.

Vatra Dornei télen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: